Πόλο: Μεγάλη νίκη για τη Χίο κόντρα στην ΑΕΚ
i

ΑΕΚ πόλο/©Intime

Πόλο: Μεγάλη νίκη για τη Χίο κόντρα στην ΑΕΚ

Sportal newsroom 21:46 - 10.12.2022

Η Χίος επιβλήθηκε με 8-7 της ΑΕΚ για την ενδέκατη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α1 πόλο ανδρών.

Σημαντική νίκη πήρε η Χίος που επιβλήθηκε με 8-7 της ΑΕΚ για την ενδέκατη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α1 πόλο ανδρών. Σε ένα δυνατό ματς, με κλειστές άμυνες, ανά ημίχρονο για κάθε ομάδα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 4-1 και 5-2. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 5-5 στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου, στο τέλος του οποίου, όμως, η ομάδα του Νίκου Βενετόπουλου βρέθηκε πάλι μπροστά με 7-5.

Με την τελική αντεπίθεση, όμως, το συγκρότημα του Γιώργο Ντόσκα ανέκαμψε, ισοφάρισε με γκολ του Κώστα Παππά, 4.09 πριν από τη λήξη του αγώνα και έφτασε στη νίκη με το τελικό 8-7. Με τη νίκη αυτή η Χίος πήρε βαθμολογική ανάσα φτάνοντας στους 7 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έμεινε στους 15 β., αλλά κρατά τη 4η θέση στη βαθμολογία.

ΝΟ ΧΙΟΥ - ΑΕΚ 8-7 

Οκτάλεπτα: 1-1, 3-4, 1-2, 3-0. 

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Καρακούρος, Μιμίδης 1, Παππάς 2, Γιαϊσίνοβιτς, Χαλατζιάν, Καρακάσης 2, Κανδιόγλου, Τζώρτζης 1, Παζαΐτης, Χατζηστεφάνου, Βέκκος 1, Γαβαλάς Ι. 1, Γιανναράς, Αμπάζης. 

ΑΕΚ (Νίκος Βενετόπουλος): Καραμπέτσος, Αβαγιανός, Σταμέλος 1, Κοκκινάκης 3, Βούκσεβιτς 1, Γαλάνης, Γκάτσος, Μαρινάγης, Παπάκος 1, Στελλάτος, Αράγια 1, Μαυρωτάς Άρ., Ζακχαίος, Ζαχόπουλος.

Πέρασε από το Χαλάνδρι ο Υδραϊκός

Ο Υδραϊκός επιβλήθηκε με 13-6 του Νηρέα Χαλανδρίου για την ενδέκατη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α1 πόλο ανδρών.

Η ομάδα του Νίκου Καραμάνη έφτασε στις τέσσερις νίκες και τους 12 βαθμούς και εμφανίζεται αποφασισμένη να παλέψει ακόμα και για την είσοδο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας του ομίλου.

Με βασικό όπλο την άμυνα και κορυφαίους τους δυο Ιάπωνες Σουζούκι και Τακάτα, ο Υδραϊκός επέβαλε τον ρυθμό του από το δεύτερο οκτάλεπτο και δημιούργησε μια σημαντική διαφορά μέχρι και 13-4, για να μειώσουν στο τελικό 13-6 οι φιλοξενούμενοι.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΥΔΡΑΪΚΟΣ 6-13 

Οκτάλεπτα: 2-3, 0-3, 0-4, 4-3. 

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Γιώργος Ιντζές): Καζάκος, Δανούρδης 3, Παπαδημητρίου 1, Χριστοφορίδης 1, Κουρμελές Γ., Μαυρωτάς Λ., Κουρμελές Β., Πανταζόπουλος 1, Στυλιανάκης, Τσιρώνης, Νεγκίζ, Μπερτόλης, Κακλής, Μανδαλιός, Κονταλέξης. 

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Νίκος Καραμάνης): Μάμαλης, Μπεκές 1, Σουζούκι 3, Παπαδημητρίου 1, Γκαράνης 1, Ζώρζος, Μπλάνης, Ρομπόπουλος 2, Δημακόπουλος 1, Τακάτα 2, Κοντονής 1, Μπερτόλης 1, Μητράκης, Μακαντάνης, Μουρατίδης.

Διπλό για τον Πανιώνιο στον Πειραιά

Ο Πανιώνιος επιβλήθηκε με 15-12 του Εθνικού στον Πειραιά για την ενδέκατη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α1 πόλο ανδρών.

Οι Νεοσμυρνιώτες κρατούν τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του ομίλου (27 β.) και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Euro Cup κόντρα στην Παρτιζάν. Ο Εθνικός έμεινε στους 12 β. και έχει πλέον παρέα στην 5η θέση τον Υδραϊκό.

Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής, με τον Πανιώνιο να έχει προβάδισμα «βραχείας κεφαλής», χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει. Το ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 7-6. Ουσιαστικά όλα κρίθηκαν μετά τα μισά του τελευταίου οκταλέπτου της αναμέτρησης, εκεί όπου οι παίκτες του Κώστα Δήμου κατάφεραν και εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, μπλοκάροντας παράλληλα τα επιθετικά ατού των αντιπάλων. Κορυφαίος σκόρερ για τους νικητές ο αρχηγός Αλέξανδρος Γούνας με 5 γκολ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 12-15 

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-5, 3-3, 3-5. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Δροσόπουλος, Κατσαγούνος 1, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς 2, Μπέτο 4, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας 1, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος 1, Μαθιόπουλος 3, Λαδάς, Ζωγράφος, Βαλλιανάτος. 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 3, Μπιτάντζε 2, Νταλάπας 1, Καλαϊτζής, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Γούνας 5, Σπούνερ 1, Καπετανάκης, Αναγνώστου, Λοράντος, Μπαγιούμι.