Ποθητάκης: «Τo ελληνικό μπιτς βόλεϊ επέστρεψε μέσω… Ίου στα μετάλλια!»

Ποθητάκης: «Τo ελληνικό μπιτς βόλεϊ επέστρεψε μέσω… Ίου στα μετάλλια!»

Sportal newsroom 00:02 - 29.06.2023

Το ιστορικό χάλκινο μετάλλιο των διεθνών μας Παπαδημητρίου/Ιωαννίδη, η σημαντικότερη επιτυχία όλων των εποχών στο ελληνικό ανδρικό μπιτς βόλεϊ και μάλιστα επί ελληνικής… άμμου, ήταν το «κερασάκι» στο επιτυχημένο 3ο «Beach Pro Tour Ιοs Futures».

Το ιστορικό χάλκινο μετάλλιο των διεθνών μας Παπαδημητρίου/Ιωαννίδη, η σημαντικότερη επιτυχία όλων των εποχών στο ελληνικό ανδρικό μπιτς βόλεϊ και μάλιστα επί ελληνικής… άμμου,  ήταν το «κερασάκι» στο επιτυχημένο 3ο «Beach Pro Tour Ιοs Futures». Η  βραβευμένη διοργάνωση της Ίου, που έδωσε την ευκαιρία σε αθλητές, αθλήτριες και συνοδούς 29 αποστολών από όλο τον κόσμο, να ζήσουν για 4 μέρες στο μαγευτικό Μυλοπότα τη μοναδική εμπειρία αγώνων υψηλού επίπεδου αλλά και νησιώτικης φιλοξενίας, σκόρπισε κύματα αισιοδοξίας για το μέλλον του ελληνικού μπιτς βόλεϊ, το οποίο «έλαμψε» στην Ίο.

Πέρα από τα έντονα συναισθήματα για τον κυματισμό της «γαλανόλευκης» στον ιστό του βάθρου, οι πολύ καλές εμφανίσεις των διεθνών μας, που με λίγη τύχη θα είχαμε τουλάχιστον δύο «δικά μας» δίδυμα στα ημιτελικά, απέδειξε πως το ελληνικό βόλεϊ μπορεί και αξίζει να πρωταγωνιστεί στο διεθνές σκηνικό του αθλήματος.

«Μετά το 2016 επιστρέψαμε στα μετάλλια» είπε με ένα πλατύ χαμόγελο να ξεπροβάλλει μέσα από το πυκνό μούσι του ο ομοσπονδιακός τεχνικός του μπιτ βόλεϊ, Κώστας Ποθητάκης, σε έναν μίνι απολογισμό για την παρουσία των εθνικών μας ομάδων στο «Beach Pro Tour Futures Ios 2023»«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που όλες μας οι ομάδες έκαναν στο τουρνουά της Ίου ένα βήμα παραπάνω και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτό! Και οι Κόλα/Τζιουμάκας είχαν την ευκαιρία να προκριθούν, που την έχασαν στις λεπτομέρειες. 

Το ίδιο και οι Ντάλλας/Χατζηνικολάου, που έκαναν μια υπέρβαση και πήγαν ένα βήμα παραπάνω.  Οι Τερζόγλου/Κανέλλος, έπαιξαν πάρα πολύ καλά για το μικρό χρονικό διάστημα που είναι μαζί και κατάφεραν να φτάσουν στα προημιτελικά.Με αποκορύφωμα φυσικά το ιστορικό χάλκινο μετάλλιο που χάρισαν στη χώρα μας οι Παπαδημητρίου/Ιωαννίδης. Τα παιδιά ήταν καταπληκτικοί σε όλο το τουρνουά, έκαναν μόνο μία ήττα και έδειξαν σε πόσο καλή κατάσταση και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο βρίσκονται», τόνισε ο Κώστας Ποθητάκης που είχε την τύχη πριν από 7 χρόνια να ζήσει ως προπονητής και την 4η θέση των Κοτσιλιάνου/Ζουπάνη στο Open της τουρκικής Antalya.

Εξίσου ικανοποιημένος με τους άνδρες ήταν και με τις γυναίκες διεθνείς μας ο κ. Ποθητάκης, καθώς και στις 4 ομάδες που συμμετείχαν στο ταμπλό, διέκρινε με το έμπειρο μάτι του σαφή σημάδια εξέλιξης και προόδου: «Στα κορίτσια, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ήταν σαφώς βελτιωμένες και καλύτερες. Πετύχαμε δύο νίκες στους ομίλους και φτάσαμε πολύ κοντά και σε μια πρόκριση στην 4άδα… Γενικά και οι γυναίκες δείχνουν πολλά σημάδια βελτίωσης. 

Και μιλάμε για ένα επίπεδο τουρνουά, αρκετά καλό, αν αναλογιστούμε πως είμαστε σε ένα Future, όπου δείξαμε ανταγωνιστικοί και έχουμε μέλλον» υποστήριξε ο εκλέκτορας του μπιτς βόλεϊ, που κλείνοντας εξέφρασε συγχαρητήρια για τη διοργάνωση, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «για μια ακόμη χρονιά το τουρνουά ήταν καταπληκτικό. Οι άνθρωποι εδώ στην Ίο ήταν πολύ υποστηρικτικοί, μας παρείχαν ό,τι χρειαζόμασταν και βέβαια το μέρος διεξάγονται οι αγώνες είναι υπέροχο».

Π. Ιωαννίδης: «Χαρούμενος που φέραμε ένα μετάλλιο για την Ελλάδα»

Χαμογελαστός και… ορεξάτος για νέες επιτυχίες επέστρεψε στα Νέα Φλογητά Χαλκιδική με το βαρύτιμο χάλκινο μετάλλιο στην τσάντα του ο διεθνής Παναγιώτης Ιωαννίδης. Το «alter ego» του πολύπειρου Παπαδημητρίου, που όπως αποκάλυψε είχε δει το… όνειρο της 4άδας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ελληνικό μπιτς βόλεϊ, ζήτησε περισσότερη στήριξη από την Πολιτεία και έκανε μία… σπέσιαλ αφιέρωση του μεταλλίου που κέρδισε στην 3η του παρουσία στο Παγκόσμιο τουρνουά της Ίου.

«Πίστευα πολύ, ότι θα βγει μια ελληνική ομάδα στην 4άδα, είτε εμείς, είτε τα άλλα παιδιά. Έτυχε να είμαστε εμείς και το ξαναλέω πίστευα πως θα μπορούσε να ήμασταν εμείς και είμαι χαρούμενος, που καταφέραμε και φέραμε ένα μετάλλιο για την Ελλάδα. Υπήρχε πολύ κούραση, δεν είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε τέτοιο υψηλό επίπεδο τόσα πολλά παιχνίδια», τόνισε ο 23χρονος άσος που μαζί με τον Παπαδημητρίου έπαιξε 3 ται μπρέικ σε μια μέρα.

«Σφίξαμε τα δόντια και είπαμε: “Έχουν μείνει λίγοι πόντοι, πάμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε”. Στο 2ο σετ οι αντίπαλοι αρχίσαν να με “σημαδεύουν”, είχα κουραστεί πάρα πολύ, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Ομολογώ ότι κι εγώ δεν κατάλαβα που βρήκαμε τη δύναμη» υπογράμμισε ο Πάνος Ιωαννίδης που αποκάλυψε ότι «ξεκίνησα να πάω προς το γήπεδο για τον μικρό τελικό και μόνο που πέρασα απέναντι … κουράστηκα!».

Αναφερόμενος δε στην επόμενη μέρα του ελληνικού μπιτς βόλεϊ, ο 25χρονος Πρωταθλητής Ελλάδας του 2022, δεν έκρυψε την πίστη του τόσο στις δυνατότητες διάκρισης, όχι μόνο της ομάδας του, αλλά και των άλλων διεθνών μας: «Σίγουρα μια τέτοια επιτυχία σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις την προσπάθεια και ασφαλώς δεν είμαστε μόνο εμείς… Είναι πολλά παιδιά που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με εμάς, απλά έτυχε εμείς να φτάσουμε στο βάθρο. 

Είμαι σίγουρος όμως πως υπάρχουν οι αθλητές και οι προπονητές στην Ελλάδα για να έχουμε κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον. Χρειαζόμαστε όμως λίγη παραπάνω βοήθεια από το κράτος για να καταφέρουμε να φτάσουμε εκεί που μας αξίζει ως χώρα σε αυτό το άθλημα, με τόσες παραλίες που διαθέτει η Ελλάδα» δήλωσε ο Ιωαννίδης που, όσο κι αν όπως παραδέχθηκε δεν ακούγεται καλά, αφιέρωσε το χάλκινο μετάλλιο «στο συμπαίκτη μου και στον εαυτό μου, που άντεξε και αντέχει να παίζει…».