ΣΕΓΑΣ: Σχίσμα στην ομάδα της Σακοράφα, μοναδικός υποψήφιος ο Νικολάου!

ΣΕΓΑΣ: Σχίσμα στην ομάδα της Σακοράφα, μοναδικός υποψήφιος ο Νικολάου!

18:01 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 02:59 - 20.05.2024

Η υποψηφιότητα του Γιάννη Νικολάου για το τιμόνι του ΣΕΓΑΣ. Τι θα κάνει η νυν πρόεδρος, Σοφία Σακοράφα.

Το 2024 θα είναι εκλογική χρονιά και για τον αθλητισμό καθώς το φθινόπωρο θα έχουμε σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων και νέων συμβουλίων και σε τρείς από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ομοσπονδίες (ΣΕΓΑΣ, ΚΟΕ, ΕΟΠΕ) έχουμε ήδη τους αντίστοιχους υποψήφιους προέδρους, τον Γιάννη Νικολάου για το ΣΕΓΑΣ, τον Κυριάκο Γιαννόπουλο για την ΚΟΕ και τον Γιώργο Καραμπέτσο για την ΕΟΠΕ.

Γιαννόπουλος και Καραμπέτσος είναι ήδη πρόεδροι και έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα, οπότε όπως γίνεται αντιληπτό όλο το ενδιαφέρον και τα φώτα στρέφονται στο ΣΕΓΑΣ, τη μεγαλύτερη και αρχαιότερη ομοσπονδία, όπου έχουμε μία νέα υποψηφιότητα, του Γιάννη Νικολάου. Ο Γιάννης Νικολάου, πρώην αθλητής του στίβου διαθέτει σημαντική εμπειρία από την πολυετή θητεία του στην παγκόσμια ομοσπονδία στίβου. Παράλληλα είναι και πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Ερμής Κωνσταντινούπολης και πέραν της διεθνούς του εμβέλειας, εμπειρίας και τεχνογνωσίας, γνωρίζει πολύ καλά και τα εσωτερικά ζητήματα του ελληνικού στίβου.

Ο Γιάννης Νικολάου είναι για την ώρα η μοναδική υποψηφιότητα για την προεδρεία του ΣΕΓΑΣ και όπως διαφαίνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις από την διάσπαση που προήλθε στην ομάδα της Σοφίας Σακοράφα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να παραμείνει και η μοναδική, καθώς δεν είναι εύκολο να υπάρξει αντίπαλο δέος σε μία υποψηφιότητα με την αποδοχή και τη δυναμική που παρουσιάζει στο χώρο του στίβου αυτή του Γιάννη Νικολάου.

Στη συνέντευξή του στην ΕΡΑ σπόρ ακούστηκε ως ένας εξαιρετικός γνώστης του στίβου, με όραμα, με πλάνο, ενωτικός και υπερκομματικός, χωρίς αποκλεισμούς, περιορισμούς και δεσμεύσεις, αποφασισμένος να οδηγήσει τον ελληνικό στίβο σε μία νέα εποχή, έτοιμος να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε κάθε είδους πρόκληση.

Από την άλλη πλευρά η διάσπαση που επήλθε στην ομάδα της Σακοράφα, είναι μία νέα εξέλιξη που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη νυν πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και γι αυτό δεν έχει καταλήξει αν θα είναι υποψήφια πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές. Άλλωστε το 2021 πέραν της οριακής εκλογής της με τέσσερα σωματεία διαφορά, η ομάδα Σεβαστή-Παναγόπουλου ήταν που ηγήθηκε του προεκλογικού της αγώνα και η οποία ομάδα είναι αυτή που το τελευταίο διάστημα δέχθηκε αρκετές επιθέσεις από την ίδια την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, με αποκορύφωμα την τελευταία γενική συνέλευση, όπου εκεί φάνηκε πως πήρε και επίσημη μορφή το σχίσμα στην ομάδα της Σακοράφα.

Όλες αυτές οι εξελίξεις σε συνδυασμό με το ανανεωτικό, ελπιδοφόρο και αθλητικό προφίλ του Γιάννη Νικολάου, είναι ζητήματα στα οποία δεν φαίνεται να έχει απαντήσεις η νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας και η προσπάθεια συσπείρωσης που καταβάλει αυτό το διάστημα για να κάνει καταμέτρηση των δυνάμεών της, δεν είναι διόλου ενθαρρυντική καθώς το εσωτερικό μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει δεν είναι αμελητέας δυναμικής.

Tags: