Παλεύουν να βγάλουν ζωντανές κάτω από τα ερείπια τις 14 αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Χατάι
i

Οι παίκτριες της Χατάι/©Hatay Kadın Voleybol

Παλεύουν να βγάλουν ζωντανές κάτω από τα ερείπια τις 14 αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Χατάι

Κώστας Τόπας 08:50 - 07.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:05 - 07.02.2023

Μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στο Καχραμανμαράς, κάτω από τα ερείπια βρίσκονται 14 παίκτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Χατάι.

Τόσο η Τουρκία όσο και η Συρία εξακολουθούν να μετρούν τις πληγές τους από τον πανίσχυρο, φονικό σεισμό 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και σκόρπισε το χάος και την καταστροφή στις δύο χώρες. Ανάμεσα στα χιλιάδες θύματα και τους τραυματίες βρίσκονται και αθλητές.

Σύμφωνα με το «Fotomac», οι 14 παίκτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Χατάι, παραμένουν κάτω από τα ερείπια μετά την κατεδάφιση του κτιρίου στο οποίο διέμενε η αποστολή.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Μεχμέτ Ερκέν σε δηλώσεις του τόνισε ότι έκαναν τις απαραίτητες προσπάθειες για να προσεγγίσουν τις αθλήτριες και να τις βγάλουν ζωντανές από τα συντρίμμια.

«Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες. Ελπίζουμε όσοι είναι κάτω από τα ερείπια θα απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό. Ελπίζω ότι οι αθλήτριες μας θα βγουν το συντομότερο δυνατό. Σας εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των πολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.