Super Bowl: Ένας λαμπερός τελικός με 73.000 θεατές, εισιτήρια 30.000 δολαρίων και πρωθιέρεια τη Rihanna
i

© photo by Mario Tama / Getty Images / Ideal Images

Super Bowl: Ένας λαμπερός τελικός με 73.000 θεατές, εισιτήρια 30.000 δολαρίων και πρωθιέρεια τη Rihanna

Γιώργος Γαβριλάκης 18:50 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 19:08 - 12.02.2023

Στο γήπεδο, τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/2, 01.30), θα εμφανιστούν οι Κάνσας Σίτι Τσιφς και οι Φιλαδέλφεια Ιγκλς, στις κερκίδες θα βρίσκονται 73.000 θεατές και μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες όλη η Αμερική. Το show είναι έτοιμο…

Αν για τους Βραζιλιάνους το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία, για τους Αργεντίνους αποτελεί τρόπος ζωής. Για τους Άγγλους είναι μία τεράστια παράδοση και όπως είχε πει ο Αρίγκο Σάκι (παραφράζοντας τον Καρλ Μαρξ) «το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού».

Το ίδιο ισχύει και για τους Αμερικάνους των Ηνωμένων Πολιτειών, μόνο που το… δικό τους ποδόσφαιρο παίζεται κυρίως με τη μπάλα στα χέρια και μόνο περιστασιακά την κλωτσάνε. Τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/2, 01:30) ο τελικός του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου, το Super Bowl, κυριαρχεί σε κάθε πολιτεία και μπορεί έξω από τα σύνορα να μην έχει πολλούς φανατικούς, μέσα σε αυτά όμως διαθέτει… εκατομμύρια! 

Πρόκειται για το παιχνίδι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, τις ακριβότερες διαφημίσεις, τους περισσότερους θεατές και αμέτρητους τηλεθεατές. 

Η εξωπραγματική παραγωγή της Prime Video για τον τελευταίο αγώνα φούτμπολ του 2022 (pics)
ΣΠΟΡ

18:33 - 29.12.2022

Η εξωπραγματική παραγωγή της Prime Video για τον τελευταίο αγώνα φούτμπολ του 2022 (pics)

Η streaming πλατφόρμα της Amazon που έχει επενδύσει 11 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση των δικαιωμάτων (μόνο) των αγώνων της Πέμπτης του αμερικάνικου φούτμπολ, ετοιμάζεται για το μεγάλο show και την αλλαγή της χρονιάς.

Στον φετινό τελικό αντίμαχες ομάδες είναι οι Κάνσας Σίτι Τσιφς, πρωταθλητές της περιφέρειας ΝFC (National Football Conference) και οι Φιλαδέλφεια Ιγκλς, κυρίαρχοι της ΑFC (American Football Conference), όπου θα εμφανιστούν στο State Farm Stadium, του Γκλεντέιλ της Αριζόνα και στις κερκίδες του σταδίου θα βρίσκονται 73.000 θεατές παρά το γεγονός ότι το κόστος του εισιτηρίου είναι κατά μέσο όρο 10.000 δολάρια. Έχουν όλα πωληθεί εδώ και καιρό, με το πιο φθηνό να αξίζει $4.200 και το πιο ακριβό $30.000

Η επιστροφή της Rihanna

Εκτός από τις δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν για την κατάκτηση της κορυφής, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την Rihanna να τραγουδάει και να λικνίζεται. 

Κάθε χρόνο στο ημίχρονο του Super Bowl το show αναλαμβάνει κάποιοι (ή κάποιοι) σούπερ σταρ της μουσικής βιομηχανίας. Φέτος, σε ρόλο πρωθιέρειας θα είναι η Rihanna, σε ένα event που στο παρελθόν έχουν διασκεδάσει τον κόσμο από τους Rolling Stones και τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τους ZZ Top και την Νταϊάνα Ρος, μέχρι τη Μαντόνα, τον Μάικλ Τζάκσον και την Μπιγιονσέ. 

Πέρσι την ανάλογη γιορτή είχαν αναλάβει ο Dr Dre, ο Snoop Dogg, o Eminem και η Mary J Blige. O φετινός χορηγός του Half Time Show, που για την ιστορία είναι η Apple Music, επέλεξε την 34χρονη τραγουδίστρια από τα νησιά Μπαρμπέιντος και η Rihanna επιστρέφει στη σκηνή. Αυτό θα είναι το πρώτο της live μετά από επτά χρόνια απουσίας. 

Όταν όμως, σβήσουν τα δικά της φώτα και οι ομάδες επιστρέψουν στο χορτάρι οι Κάνσας Σίτι Τσιφς θα διεκδικήσουν τον τρίτο τίτλο της ιστορίας τους. Την τελευταία φορά που τα κατάφεραν είχαμε 2019, ενώ το πρώτο τους τρόπαιο κατακτήθηκε πίσω στο 1969. Για την ομάδα της Φιλαδέλφεια το παλμαρέ δείχνει έναν τίτλο. Αυτόν του 2017

Tags: