Η μέρα, η ώρα και η τηλεοπτική μετάδοση του τελικού του Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου

i

© Intime

Η μέρα, η ώρα και η τηλεοπτική μετάδοση του τελικού του Τεντόγλου

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:56 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 03.03.2023

Την Κυριακή στις 09:12 θα μπει ο Μίλτος Τεντόγλου στη διεκδίκηση ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Είχε δηλώσει πως δεν είναι και πολύ... πρωινός τύπος, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να περάσει με περίπατο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.03 μ. «πέταξε» στον τελικό και εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι πήγαινε για ένα άλμα υπολογισμένο μέχρι και στο τελευταίο εκατοστό, προκειμένου να ξεμπερδέψει με το όριο από την πρώτη προσπάθεια. Ωστόσο, για μόλις 4εκ. δεν το κατάφερε και η... γκριμάτσα που έκανε προς τον προπονητή του τα «είπε» όλα.

Ο Τεντόγλου θα έχει έναν μεγάλο αντίπαλο στον τελικό κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Τόμπιας Μόντλερ που έκανε 8.14 μ. στον προκριματικό και θα ασκήσει μεγάλη πίεση στον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο τελικός του μήκους είναι προγραμματισμένος για το πρωί της Κυριακής και έχει ώρα εκκίνησης στις 09:12. Θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ 3, όπως μεταδίδεται και ολόκληρο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Οι αντίπαλοι του Τεντόγλου στον τελικό:

Εκτός από τον Μόντλερ και τον Τεντόγλου, στον τελικό θα βρίσκονται άλλοι έξι αθλητές. Οι πέντε απ' τους συνολικά οχτώ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 8 μέτρα, πλην όμως κατάφεραν να βρεθούν στον τελικό.

Οι 8 του τελικού (με την επίδοση του προκριματικού)

Μόντλερ (Σουηδία) 8,14μ.

ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ 8,03μ.

Μπιτάν (Ρουμανία) 8,03μ.

Γκουέρα (Ισπανία) 7,99μ.

Κονατέ (Γαλλία) 7,93μ.

Σαραμπογιούκοφ (Βουλγαρία) 7,89μ.

Γιούσκα (Τσεχία) 7,86μ.

Ανιτς (Σερβία) 7,75μ.