Το δώρο της τουρκικής ομοσπονδίας στον Τεντόγλου: «Δεν θα ξεχάσουμε την αυτοθυσία σου»

Μίλτος Τεντόγλου

i

© Intime

Το δώρο της τουρκικής ομοσπονδίας στον Τεντόγλου: «Δεν θα ξεχάσουμε την αυτοθυσία σου»

Ο πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας στίβου, Φατίχ Σιντιμάρ, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ το πρωί της Δευτέρας και συναντήθηκε με τη Σοφία Σακοράφα.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της τουρκικής ομοσπονδίας στίβου, Φατίχ Σιντιμάρ είχε η Σοφία Σακοράφα. Ο Τούρκος παράγοντας ταξίδεψε στην Ελλάδα και ευχαρίστησε την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ για τις ενέργειες που έκανε για την ενίσχυση των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού.

Ο Φατίχ Σιντιμάρ παρέδωσε ένα δώρο και μία επιστολή για τον ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, προκειμένου να τον ευχαριστήσει προσωπικά για τη δωρεά του προς τον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό.

Η Νίκη Ξάνθου παρέλαβε τα παπούτσια του Τεντόγλου που είχαν δημοπρατηθεί για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Τουρκίας
ΣΤΙΒΟΣ

19:36 - 26.03.2023

Η Νίκη Ξάνθου παρέλαβε τα παπούτσια του Τεντόγλου που είχαν δημοπρατηθεί για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Τουρκίας

Η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος, Νίκη Ξάνθου, παρέλαβε τα παπούτσια του Μίλτου Τεντόγλου που είχαν δημοπρατηθεί για καλό σκοπό.

Ο Τεντόγλου μετά την ακύρωση του άλματος στα 8,40 μ. στο μίτινγκ του Τορούν, πούλησε τα παπούτσια τα οποία είχαν κριθεί μη εγκεκριμένα. Τα έσοδα της πώλησης πήγαν, μέσω της Ομοσπονδίας, εξ ολοκλήρου στους σεισμόπληκτούς της Τουρκίας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Σιντιμάρ προς τον Έλληνα πρωταθλητή:

«Αγαπητέ Μιλτιάδη Τεντόγλου,

Αγαπητέ μας Πρωταθλητή,

Ο Ολυμπισμός και η ιδιότητα του Ολυμπιονίκη δεν αναφέρεται μόνο στις διακρίσεις στον αθλητικό τομέα. Αναφέρεται εξίσου στον καλό χαρακτήρα και στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου, κι εσύ είσαι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της περιγραφής.

Εξ’ ονόματος της πατρίδας μου, της Τουρκίας, θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μας για την τόσο σημαντική βοήθεια προς τα θύματα των σεισμών.

Η Ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στις πληγείσες πόλεις από την πρώτη στιγμή του σεισμού, οι Έλληνες πολίτες ήταν κοντά μας με τις προσφορές τους από την πρώτη μέρα, εσύ όμως έδειξες σε μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, πόση δύναμη έχει η διεθνής γλώσσα του αθλητισμού.

Θα ήθελα να σε προσκαλέσω στην Τουρκία «το δεύτερο σπίτι σου» προκειμένου να επισκεφτούμε μαζί τα θύματα των σεισμών, το συντομότερο δυνατόν και όταν το πρόγραμμά σου το επιτρέψει.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αυτοθυσία σου και ο Τουρκικός λαός θα προσεύχεται πάντοτε για την επιτυχημένη πορεία σου.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο υπόλοιπο της καριέρας σου».