Τσίριτς: «Η συγκέντρωσή μας πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο»
i

Αλεξάνταρ Τσίριτς/©Intime

Τσίριτς: «Η συγκέντρωσή μας πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο»

Sportal newsroom 22:13 - 16.12.2022

Η συγκέντρωση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σούπερ καπ σύμφωνα με τον Αλεξάνταρ Τσίριτς.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό (17/12, 19:00) στον τελικό του ευρωπαϊκού σούπερ καπ πόλο γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας την περσινή σεζόν και αντιμετωπίζουν τον Εθνικό σε έναν ελληνικό «εμφύλιο».

Ο προπονητής της ομάδας, Αλεξάνταρ Τσίριτς δήλωσε στη συνέντευξη τύπου: «Όπως όλοι ξέρουν, την περσινή χρονιά ο Εθνικός κατέκτησε το LEN Cup και εμείς την EuroLeague. Αύριο, θα είναι ένα πολύ ωραίο χρόνο. Έχουμε αναλύσει τον Εθνικό, το ίδιο και ο Εθνικός εμάς, τα δυνατά και αδύναμα σημεία. Θα είναι ένας πολύ ωραίος τελικός για τον κόσμο. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Εθνικό και είμαι σίγουρος, ότι και οι δύο ομάδες θα δώσουν όλη τους τη δύναμη. Θα είναι μια πολύ καλή διοργάνωση. Είναι μία δύσκολη χρονιά για τα κορίτσια, ειδικά για τα κορίτσια των Εθνικών ομάδων. Και αυτό, διότι είναι κουρασμένες! Υπάρχει κούραση. Για αυτό και βλέπετε μέσα στη σεζόν κάποια σκαμπανεβάσματα. Αύριο, η συγκέντρωση μας πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο. Είμαι άνθρωπος που ζητάω την τελειότητα, όμως αυτό είναι δύσκολο. Είμαστε σε καλή κατεύθυνση. Ό,τι και να γίνει στο αυριανό παιχνίδι, θα περιμένουμε την καλή μας στιγμή και ανυπομονούμε».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Μαργαρίτα Πλευρίτου τόνισε: «Πραγματικά, είναι πολύ ενθαρρυντικό, το ότι δύο ελληνικές ομάδες θα τεθούμε αντιμέτωπες στον τελικό, θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας και ανυπομονώ να έρθει αυτή η ώρα. Θα είναι και ο πρώτος τελικός της χρονιάς, οπότε χαιρόμαστε πάρα πολύ. Σίγουρα, ότι είναι ένα τελικός, δείχνει από μόνο του είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, η κάθε ομάδα θα δείξει το καλύτερο της πρόσωπο. Με την κατάκτηση των δύο ευρωπαϊκών τροπαίων, οι δύο ομάδες αποδεικνύουν ότι έχουν πολύ δυνατά ρόστερ. Θα συμφωνήσω κι εγώ, η άμυνα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, γιατί σου δίνει αυτοπεποίθηση και πηγαίνεις καλύτερα και στην επίθεση. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βάλεις και γκολ, για να ανοίξει το σκορ και να κατακτήσει τον τίτλο. Προερχόμαστε από τρία δυνατά παιχνίδια στην Ευρώπη, στον όμιλο που δώσαμε, πήραμε την πρόκριση που θέλαμε, όμως δεν είχαμε καλή απόδοση. Η ομάδα έχει κάνει την προπόνηση της και είναι έτοιμη για τον τελικό αύριο».