Στην Κορέα η Σίλβα
i

© Intime

Στην Κορέα η Σίλβα

Στο πρωτάθλημα της Κορέας θα συνεχίσει την καριέρα της η Ζισέλ Σίλβα, που φέτος αγωνίστηκε στην ΑΕΚ.

Στο πρωτάθλημα της Κορέας με τη φανέλα της Σεούλ θα συνεχίσει την καριέρα της η Ζισέλ Σίλβα. Η Κουβανή διαγώνια επιλέχθηκε σε κορεατικό draft και εξασφάλισε υψηλότατο συμβόλαιο, πάνω από 200 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο.

Η Σίλβα, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, αγωνιζόταν στην ΑΕΚ. Η ύψους 1,91 μέτρα διαγώνια άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις αφού ήταν από τις κορυφαίες της σεζόν στις κυριότερες στατιστικές κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Σίλβα ήταν τρίτη καλύτερη σκόρερ του πρωταθλήματος με 454 πόντους πίσω από τη Σαρόν Τσεπτσούμπα και τη Μάρθα Ανθούλη. Η Κουβανή διαγώνια ήταν τέταρτη καλύτερη σέρβερ του πρωταθλήματος ενώ ήταν τρίτη σε άσους. Ακόμη, η Σίλβα ήταν τέταρτη παίκτρια σε αποτελεσματικότητα με 47% στην επίθεση.

Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της στο βόλεϊ γυναικών στον τελικό της Άρτας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η Ένωση αποκλείστηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος από το τριφύλλι.

Η ΑΕΚ, όπως γίνεται αντιληπτό, αναζητεί ξένη διαγώνια αντί της Σίλβα. Από εκεί και περά, κοντά στην ανανέωση είναι η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, βασική πασαδόρος αλλά και η Άννα Καλαντάτζε, κεντρική της ομάδας του Γιουνούς Οτσάλ. Η Ένωση είναι πολύ κοντά και στην Κατερίνα Γιώτα, που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και την διεθνή Βουλγάρα ακραία, Μιροσλάβα Πάσκοβα.