Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε στο Sportal: «Είμαι χαρούμενος που παίζω στην ΑΕΚ, ταβάνι μας ο ουρανός»

Μφιόντου Καμπενγκέλε

Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε στο Sportal: «Είμαι χαρούμενος που παίζω στην ΑΕΚ, ταβάνι μας ο ουρανός»

Χρήστος Τσάλτας 11:51 - 23.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:27 - 12.12.2023

Η ΑΕΚ έκανε το 4Χ4 στο BCL και ο Μφιόντου Καμπενγκέλε μίλησε στο Sportal για την επάνοδό του στη δράση, την ένταση με την οποία αγωνίζεται η Ένωση, αλλά και τη συνέχεια της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το παιχνίδι με την Κινγκ Στσέτσιν ήταν κομβικό για την συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας της ΑΕΚ Betsson. Με νίκη θα γινόταν ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Όπως και έγινε.

Η Ένωση πάτησε το γκάζι με το πέρας 26 λεπτών στο παιχνίδι και δεν κοίταξε πίσω. «Καθάρισε» τους Πολωνούς και πλέον απέχει μόλις ένα βήμα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου που ισοδυναμεί με απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Για να φτάσει η ομάδα του Ζοάν Πλάθα χρειάστηκε να κάνει αρκετά πράγματα σωστά. Ένα εξ αυτών ήταν να ανεβάσει την ένταση στο παιχνίδι της, με τον Μφιόντου Καμπενγκέλε να είναι παράγων Χ σε αυτή τη διαδικασία. Ο «Φι» έβγαλε ένταση και οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς, δείχνοντας πως συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

«Είμαι πραγματικά ευγνώμων που η ΑΕΚ με καλωσόρισε πίσω στην δράση», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο Sportal ο Καναδός σέντερ, πριν σταθεί στον τρόπο με τον οποίο ο Ζοάν Πλάθα προσπάθησε να τον πιέσει κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

«Ο κόουτς έβαλε κάποιες προκλήσεις σε μένα γιατί θέλει να παίζω σκληρά, όπως κάνω και στις προπονήσεις. Μου είπε πως όλοι όσοι είναι εδώ αξίζουν να παίζουν, οπότε έπρεπε να αποδείξω κι εγώ πως αξίζω χρόνο. Στις προπονήσεις δούλευα πολύ σκληρά, προσπαθούσα να πιέσω τους συμπαίκτες μου, να μιλήσω μαζί τους», υπογράμμισε επί του θέματος και πρόσθεσε ότι «δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα, αλλά η επικοινωνία ανάμεσα στους παίκτες την ώρα του αγώνα. Όλα κυλούν πολύ καλά, από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια μέχρι τη σχέση που χτίζουμε στο παρκέ και τα αποδυτήρια. Είμαστε ένα γκρουπ που επικοινωνεί πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος του, είμαι ενθουσιασμένος».

Η ενέργεια που βγάζει είναι ένα από τα βασικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Αυτή τον βοηθάει να έχει την εικόνα που θέλει εκείνος και στις δύο πλευρές του παρκέ. «Όταν φέρνω ενέργεια στο παρκέ σταματώ να σκέφτομαι και παίζω πιο ελεύθερα με πιο καλό ρυθμό. Αυτό μου αρέσει. Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι παραπάνω απ' όσο πρέπει. Κάθε φορά που θέτουμε ένα σκριν ή ένα καλό play αυτό δεν βγαίνει μέσα από την πολύ σκέψη, αλλά κάνοντας όσα έχουμε δουλέψει. Ξέρω πόσο αποτελεσματικοί μπορούμε να είμαστε, εγώ προσωπικά, φέρνοντας πάθος στο γήπεδο και με τους συμπαίκτες μου προχωρώντας στη σεζόν».

Οι προηγούμενες εβδομάδες ήταν αρκετά δύσκολες, δεδομένου του γεγονότος πως δεν αγωνιζόταν στα παιχνίδια, λόγω τραυματισμού. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να μένει στο πλευρό των συμπαικτών του και να τους βοηθάει ανά πάσα στιγμή. «Δούλεψα πολύ από την στιγμή που ήρθα για να είμαι σε καλή επικοινωνία με τους συμπαίκτες μου, ήθελα να τους μάθω. Έστελνα συνεχώς στο group chat που έχουμε, παρακολουθούσα τα παιχνίδια τους, έστελνα αυτά που έβλεπα.

Ήθελα να ξέρουν πως είμαι κι εγώ μέλος σε όλο αυτό. Το χειρότερο που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν όταν επιστρέψω να μην είμαι στην κατάσταση που έπρεπε. Γιατί οι συμπαίκτες μου δουλεύουν τρομερά σκληρά. Είμαι στην υπηρεσία της ομάδας, κάνω αυτό που θέλει και ήθελα να κάνω».

Η πορεία της ΑΕΚ είναι ανοδική, βαδίζει από νίκη σε νίκη. Ωστόσο ακόμα η σεζόν βρίσκεται στο ξεκίνημά της και ο ίδιος κατανοεί πως ακόμα δεν έχουν έρθει τα κρίσιμα παιχνίδια.

Η αισιοδοξία γι τη συνέχεια ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από διάχυτη, τόσο στον ίδιο, όσο και στα αποδυτήρια της ομάδας. «Ο ουρανός είναι το ταβάνι μας. Για μια τέτοια ομάδα που είναι τόσο καλά στον τομέα της επικοινωνίας και είναι ανταγωνιστική, μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά. Δείξαμε κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, πως μπορούμε να κοντράρουμε τους πάντες. Εάν παίζουμε με τον σωστό τρόπο, ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είναι καλό να μας δίνει έμπνευση όλη αυτή η κατάσταση. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την συνέχεια της σεζόν».

Η γκάμα του παιχνιδιού του είναι μεγάλη. Έχει τον τρόπο να σκοράρει με κινήσεις κοντά στο καλάθι, με σουτ μέσης/μακρινής απόστασης, να τρέξει το γήπεδο. Το πιο σημαντικό για τον ίδιο όμως είναι να προσαρμόζει το παιχνίδι του σε κάθε κατάσταση, προς όφελος της ομάδας.

«Ό,τι μου δίνει το παιχνίδι, εγώ το κάνω. Εάν χρειαστεί να σουτάρω, θα το κάνω. Εάν χρειαστεί να παίξω άμυνα, θα παίξω άμυνα. Δεν προσπαθώ να θέτω τον τόνο. Θέλω να παίζω με τον τρόπο που θέλει η ομάδα. Προσπαθώ να προσαρμόζομαι σε όλους τους νέους κανόνες. Ό,τι μου δίνει το παιχνίδι εγώ απαντώ σε αυτό. Θέλω να διατηρήσω τα καλά κομμάτια και να κάνω ακόμα περισσότερα πράγματα», είπε επί του θέματος.

Όσο για το τέλος στάθηκε στην παρουσία του κόσμου, αλλά και την επικοινωνία που προσπαθεί να χτίσει μαζί τους μέσα από την στάση του εντός παρκέ. «Ο κόσμος της ομάδας είναι εξαιρετικός. Αντέδρασε πολύ καλά. Έχει πάθος για την ομάδα και αυτό μου αρέσει. Πραγματικά απολαμβάνω τον κόσμο. Όταν έχουν το πάθος στο παιχνίδι το λατρεύω πραγματικά. Μου αρέσει η υποστήριξη που δείχνουν. Μου αρέσει να παίζω εδώ».

Tags: