Αθωώθηκε ο Ζβέρεφ για την υπόθεση κακοποίησης της πρώην συντρόφου του
i

Αλεξάντερ Ζβέρεφ / © φωτογραφία αρχείου Intime

Αθωώθηκε ο Ζβέρεφ για την υπόθεση κακοποίησης της πρώην συντρόφου του

Sportal newsroom 21:12 - 31.01.2023 / Ανανεώθηκε: 21:18 - 31.01.2023

Από την έρευνα που διεξήχθη δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Η Όλια Σαρίποβα τον είχε καταγγείλει για κακοποίηση.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ αθωώθηκε για την υπόθεση κακοποίησης της πρώην συντρόφου του, Όλια Σαρίποβα. Από την ανεξάρτητη έρευνα που διεξήχθη δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του Γερμανού τενίστα.

Η Όλια Σαρίποβα κατηγόρησε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ για άσκηση βίας εναντίον της. Η ATP είχε, αρχικά, εστιάσει στα περιστατικά κατά τη διάρκεια του ATP Masters της Σανγκάης το 2019, στο Μονακό, τη Νέα Υόρκη και τη Γενεύη. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το The Lake Forest Group (LFG), ένα ανεξάρτητο φορέα ερευνών.

Δυστυχώς έπεσε σε «τοίχο» ο Τσιτσιπάς!

Δυστυχώς έπεσε σε «τοίχο» ο Τσιτσιπάς!

Στο τέλος του 2022, σ΄ ένα από τα σπάνια πλέον ταξίδια του Στέφανου Τσιτσιπά στην αγαπημένη του Ελλάδα, εκμυστηρεύτηκε πως ο μεγάλος στόχος για το 2023 είναι το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Έφτασε κοντά.

Η έρευνα εστίασε στις καταθέσεις της Σαρίποβα και του Ζβέρεφ και 24 ακόμη ατόμων από το οικογενειακό και τενιστικό κύκλο του πρώην ζευγαριού. Εξέτασε ακόμη μηνύματα, φωτογραφίες και φωνητικά αρχεία.

Ο Ζβέρεφ παρέδωσε από μόνος του τις ηλεκτρονικές του συσκευές. Από την έρευνα δεν προέκυψε ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του Γερμανού τενίστα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΤΡ, Μάσιμο Καλβέλι τόνισε: «Η σοβαρότητα και η περιπλοκότητα των ισχυρισμών απαιτούσαν πολύ μεγάλη σχολαστικότητα στην ερευνητική διαδικασία και σημαντικές πηγές. Απαιτούσε επίσης από εμάς να απευθυνθούμε σε ειδικούς ερευνητές το οποίο ήταν κάτι νέο για την ΑΤΡ. Τελικά πιστεύουμε ότι η εξοντωτική διαδικασία ήταν απαραίτητα για να φτάσουμε σε μία εμπεριστατωμένη κρίση. Επίσης έδειξε την ανάγκη σε εμάς να είμαστε πιο υπεύθυνοι σε ζητήματα μέτρων προστασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που πήραμε αυτά τα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση με πολλή και σημαντική δουλειά να έπεται ακόμα»