Απίστευτο μπέρδεμα με τις σημαίες Σερβίας και Ρωσίας - Οι Αυστραλοί έψαχναν στο διαδίκτυο να βρουν την αλήθεια (vid)
i

Screenshot via Twitter

Απίστευτο μπέρδεμα με τις σημαίες Σερβίας και Ρωσίας - Οι Αυστραλοί έψαχναν στο διαδίκτυο να βρουν την αλήθεια (vid)

Πάνος Μαλακτάρης • 13:37 - 23.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ένα κωμικοτραγικό γεγονός σημειώθηκε στο περιθώριο της αναμέτρησης του Τζόκοβιτς με τον Άλεξ ντε Μινόρ

Ο Τζόκοβιτς έκανε ακόμα μια εκπληκτική εμφάνιση δείχνοντας να μην έχει επηρεαστεί από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες. Σε κάτι παραπάνω από μόλις 2 ώρες, κατατρόπωσε τον αντίπαλό του με 6-2, 6-1 και 6-2 παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. Αυτό που συνέβη ωστόσο ακριβώς πριν την έναρξη του αγώνα, έγινε γρήγορα viral για όλους τους λάθος λόγους όπως λέμε. 

Όταν πριν μέρες φίλαθλοι εμφάνισαν σημαίες της Ρωσίας στο ματς της Ραχίμοβα με την Ουκρανή Μπάιντλ, οι ρωσικές και λευκορωσικές σημαίες απαγορεύτηκαν από τους διοργανωτές. Μια απαγόρευση την οποία προσπάθησαν να εφαρμόσουν οι άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου στην αναμέτρηση του Νόλε, με το αποτέλεσμα να τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. 

Η σημαία της Ρωσίας

Τι έκαναν λοιπόν; Μπέρδεψαν τη σημαία της Ρωσίας με τη Σερβική! Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τους ίδιους τους Σέρβους φιλάθλους έχει απαθανατιστεί όλος ο διάλογος μεταξύ αυτών και των ανθρώπων ασφαλείας, με τους πρώτους να είναι σχετικά έξαλλοι με το φαιδρό η αλήθεια είναι περιστατικό. 

Η σημαία της Σερβίας

Για να είμαστε ειλικρινείς, με μια πρώτη ματιά τα χρώματα είναι ίδια και μπερδεύουν αυτόν που τα αντικρίζει. Ωστόσο λόγω θέσης και μόνο, οι φύλακες όφειλαν να είναι καλύτερα ενημερωμένοι και όχι να ψάχνουν το ντοσιέ με τις φωτογραφίες των σημαιών των διαφόρων χωρών που είχαν μαζί τους, όπως φαίνεται και στο βίντεο. 

Με μια δε πιο προσεκτική ματιά, εύκολα διακρίνεται πως στη Ρωσική σημαία το λευκό χρώμα είναι επάνω, ενώ στη Σερβική το συναντάμε κάτω. Επιπλέον, η ειδοποιός διαφορά δεν είναι άλλη από τον μεγάλο δικέφαλο αετό με το στέμμα στη μέση, που φέρει η τελευταία. Οι φίλαθλοι το αντιμετώπισαν με νεύρα αλλά και χιούμορ: «Eίσαι ρατσιστής», λένε στον φύλακα. «Σερβική σημαία είναι, τη γνωρίζεις τη χώρα; Κάλεσε την αστυνομία, συλλάβετέ μας, θα σε βγάλουμε στο youtube». 

Ενώ ένας ακόμα προσθέτει με αρκετή δόση ειρωνίας: «Επανέλαβε μετά από εμένα: λευκό, μπλε, κόκκινο, εδώ αυτή είναι κόκκινο, μπλε, λευκό», πριν κλείσει με το επικό «την Αμερικανική σημαία πρέπει να απαγορέψετε», κάνοντας την έτερη υπάλληλο ασφαλείας να γελάσει. Η παρεξήγηση έληξε αρκετά γρήγορα, ενώ ο πρώτος υπάλληλος απομακρύνθηκε προφανώς νιώθοντας κάπως άβολα για την γκάφα του.