Επιβίωσε μετά από σκληρή μάχη ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Επιβίωσε μετά από σκληρή μάχη ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:00 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 28.05.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε σετ από τον Γίρι Βέσελι, «έσβησε» τέσσερα σετ πόιντ του Τσέχου στο τέταρτο σετ και πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 7-5, 6-4, 3-6, 7-6(7) του Γίρι Βέσελι και «σφράγισε» το εισιτήριο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0 σετ αλλά στη συνέχεια είχε... αυτοκτονικές τάσεις. Ο Βέσελι πήρε το τρίτο σετ ενώ βρέθηκε με τέσσερα σετ πόιντ στο τέταρτο. Ο Τσιτσιπάς «επιβίωσε» στο τάι μπρέικ και πήρε την πρόκριση μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά αγώνα.

Στον δεύτερο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει είτε τον Καρμπάγες Μπαένα είτε τον Νάβα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πολλά λάθη στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Βέσελι έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 5-3 με τον Τσιτσιπά να πιέζεται. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έδειξε, όμως, τεράστια ψυχικά αποθέματα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τέσσερα γκέιμ στη σειρά (δύο μπρέικ) και κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς περιόρισε τα λάθη στο δεύτερο σετ. Με τον Βέσελι να μην μπορεί να βρει εύκολους πόντους, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο σερβίς του. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με μπρέικ για το 2-5 με τον Βέσελι να αντέχει την πίεση και να μειώνει. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκλεισε το δεύτερο σετ στο σερβίς του.

Στο τρίτο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν με άνεση το σερβίς τους. Ο Τσιτσιπάς πίεσε αλλά δεν βρήκε την ευκαιρία να «τελειώσει» τον αντίπαλό του και το πλήρωσε. Ο Βέσελι προειδοποίησε για μπρέικ στο 8ο γκέιμ με τον Τσιτσιπά να κρατάει για το 4-4. Ο Τσέχος έφτασε στο μπρέικ στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ και οδήγησε το ματς σε τέταρτο σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα... είδε όλα στο τέταρτο σετ. Οι δύο τενίστες έκαναν στο ξεκίνημα από ένα μπρέικ και στη συνέχεια κράτησαν με άνεση για να οδηγηθεί το τέταρτο σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με μίνι μπρέικ για να απαντήσει ο αντίπαλός του. Ο Τσιτσιπάς έχασε ξανά το σερβίς του με τον Βέσελι να φτάνει στο 6-3 και το τριπλό σετ πόιντ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε απάντησε και ισοφάρισε με μίνι μπρέικ για το 6-6. Ο Βέσελι είχε νέο σετ πόιντ (7-6) με τον Τσιτσιπά να απαντάει ξανά και να κλείνει το τέταρτο σετ και τον αγώνα στο σερβίς του αντιπάλου του.