Το διπλό κρίνει πολλά στο Davis Cup
i

© Intime

Το διπλό κρίνει πολλά στο Davis Cup

Sportal newsroom 09:06 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 17.09.2023

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται την Κυριακή (17/9) το tie της Ελλάδας με τη Σλοβακία για το Davis Cup.

Ο αγώνας του διπλού θα ανοίξει το πρόγραμμα της Κυριακής στο Davis Cup. Το tie της Ελλάδας με τη Σλοβακία είναι στο 1-1 μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου και η υπόθεση πρόκριση θα κριθεί κατά κύριο λόγο από το διπλό.

Το ζευγάρι που είχε αρχικά δηλωθεί ήταν αυτό του Πέτρου Τσιτσιπά με τον Μιχάλη Περβολαράκη. Ωστόσο, η κρισιμότητα του αγώνα έχει οδηγήσει σε αλλαγή και έτσι το πιο πιθανό είναι τα αδέρφια Τσιτσιπά (Στέφανος και Πέτρος) να πάρουν θέση απέναντι στους Λούκας Κλέιν και Ίνγκορ Ζέλεναϊ.

Μένει να δούμε και την κατάσταση του Λούκας Κλέιν. Ο Σλοβάκος τενίστας υπέφερε από κράμπες λόγω της ζέστης και εγκατέλειψε τον αγώνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Στη συνέχεια, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα παίξει με τον Άλεξ Μόλτσαν. Οι δύο καλύτεροι παίκτες των δύο ομάδες θα παίξουν σε έναν αγώνα που είναι πιθανό να τελειώσει και το tie αφού θυμίζουμε ότι η πρόκριση θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά θα ξεκινήσει αρκετά μετά το τέλος του διπλού αφού ο 25χρονος τενίστας θα πρέπει να πάρει ανάσες. Αν το σκορ είναι 2-2, τότε όλα θα κριθούν στην αναμέτρηση του Αλέξανδρου Σκορίλα με τον Λούκας Κλέιν.

Αν ο Σλοβάκος δεν μπορέσει να αγωνιστεί, τότε τη θέση του θα πάρει ο Κόβαλικ.

«Ευχαριστώ τους πάντες για την σημερινή προσπάθεια. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα και ένιωσα τον κόσμο να εμπλέκεται στο ματς. Είχα πολλές αποτυχημένες απόπειρες να κλείσω με μπρέικ. Η ενέργεια του κόσμου με ξεσήκωσε πραγματικά», σημείωσε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον αγώνα του με την Λούκας Κλέιν.

«Τόσο πάθος χρειαζόμαστε σαν ομάδα και αύριο μαζί να κοπιάσουμε για να φέρουμε το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο φετινός φιναλίστ του Australian Open.

«Το έχουμε στο μυαλό μας», διευκρίνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τις συνθήκες του αγώνα. «Σαν Έλληνες το έχουμε συνηθίσει με τον καιρό. Για μένα ήταν πλεονέκτημα. Είχα αυτοπεποίθηση ότι θα τα βγάλω πέρα. Τον επηρέασε και το μόνο που είχα να κάνω ήταν να βάλω την μπάλα στο γήπεδο. Σε φυσική κατάσταση ήμουν πολύ καλός», κατέληξε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Πέτρος Τσιτσιπάς/Μιχαήλ Περβολαράκης - Λούκας Κλέιν/Ίνγκορ Ζέλεναϊ

Στέφανος Τσιτσιπάς - Άλεξ Μόλτσαν

Αλέξανδρος Σκορίλας - Λούκας Κλέιν