Η Αρίνα Σαμπαλένκα απαντά για τις τενίστριες από την Ουκρανία: «Δεν τους έχω κάνει κάτι»

Αρίνα Σαμπαλένκα

i

© Photo by Mike Frey/Getty Images/Ideal Images

Η Αρίνα Σαμπαλένκα απαντά για τις τενίστριες από την Ουκρανία: «Δεν τους έχω κάνει κάτι»

Sportal newsroom 11:20 - 19.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:20 - 19.03.2023

Τι απάντησε η Αρίνα Σαμπαλένκα για τη στάση των τενιστριών από την Ουκρανία.

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους τενίστες από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Στο τουρνουά του Όστιν, η Μάρτα Κόστιουκ, που ήταν η νικήτρια, αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στην αντίπαλό της Βάρβαρα Γκράτσεβα από τη Ρωσία, που αντιμετώπισε στον τελικό.

Στο Indian Wells η Αρίνα Σαμπαλένκα έφτασε στον τελικό αποκλείοντας στα ημιτελικά τη Μαρία Σάκκαρη. Η τενίστρια από τη Λευκορωσία προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο με τη Λέια Τσουρένκο να αρνείται να παίξει εναντίον της.

«Νομίζω ότι η WTA κάνει ό,τι μπορεί για να ελέγξει την κατάσταση, αλλά υπάρχει ξεκάθαρα ένταση μεταξύ μας. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν έχω κάνει τίποτα στους Ουκρανούς όπως και οι άλλοι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές. Μερικοί από εμάς, όπως εγώ, βοηθούν ακόμη και, έστω και ιδιωτικά», σημείωσε η Αρίνα Σαμπαλένκα.

Σχετικά με την άρνηση της Ουκρανής Λέσια Τσουρένκο να πάει στο γήπεδο για να παίξει τον δεύτερο γύρο του τουρνουά με τη Σαμπαλένκα, η Λευκορωσίδα ήταν ξεκάθαρη. «Πρέπει να ήταν ο προπονητής της. Είχα ένα πρόβλημα μαζί του πέρυσι και είμαι σίγουρη ότι την πίεσε να μην παίξει», είπε η νικήτρια του Australian Open.

Ο Νικίτα Βλάσοφ, προπονητής της Τσουρένκο, έδωσε τη δική του εξήγηση. «Πώς μπορείς να είσαι ήρεμος όταν παίζεις με έναν Λευκορώσο που υποστηρίζει τον πόλεμο; Κάθε μέρα ξυπνάμε διαβάζοντας πόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ουκρανία. Ένας από τους καλύτερους φίλους της Λέσια ήταν κρατείται από τους Ρώσους για έξι μήνες», ανέφερε σχετικά.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα αντιμετωπίζεται με καχυποψία λόγω της στενής της σχέσης με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεκσάντρ Λουκασένκο, που υποστηρίζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.