Ήττα στο διπλό για την Ελλάδα, έμεινε ζωντανό το Εκουαδόρ
i

Αλέξανδρος Σκορίλας - Πέτρος Τσιτσιπάς / © Intime

Ήττα στο διπλό για την Ελλάδα, έμεινε ζωντανό το Εκουαδόρ

Sportal newsroom 14:00 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 05.02.2023

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας και ο Πέτρος Τσιτσιπάς ηττήθηκαν με 7-6(4), 6-4 από τους Ντιέγκο Ιντάλγκο και Γκονσάλο Εσκομπάρ στον αγώνα του διπλού για το Davis Cup.

Το Εκουαδόρ μείωσε σε 2-1 κόντρα στην Ελλάδα για το Davis Cup. Η ομάδα του διπλού, που είναι αρκετά ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στον Πέτρο Τσιτσιπά και τον Αλέξανδρο Σκορίλα.

Η «γαλανόλευκη» θα έχει την ευκαιρία να κλείσει την υπόθεση πρόκριση στον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αντρές Αντράντε. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν αγωνίστηκε στο διπλό προκειμένου να πάρει «πολύτιμες» ανάσες. 

Παρά το γεγονός ότι είχαν να αντιμετωπίσουν πιο έμπειρους παίκτες, ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Αλέξανδρος Σκορίλας στάθηκαν εξαιρετικά. Το ελληνικό δίδυμο αντιμετώπισε με επιτυχία το διπλό μπρείκ πόιντ (15-40) που είχαν οι τενίστες από το Εκουαδόρ στο έκτο γκέιμ του αγώνα. 

Κάπως έτσι το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, το Εκουαδόρ προηγήθηκε με δύο μίνι μπρέικ για το 0-3 αλλά η ελληνική ομάδα είχε απάντηση στο ένα μειώνοντας σε 3-4. Το Εκουαδόρ είχε τριπλό σετ πόιντ (3-6) και κατέκτησε το πρώτο σετ στη δεύτερη ευκαιρία που είχε. 

Η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία για μπρέικ στο δεύτερο σετ στο έκτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Ωστόσο, το Εκουαδόρ κράτησε το σερβίς και στη συνέχεια έκανε μπρέικ κλείνοντας τον αγώνα αμέσως μετά.