Ιδανική πρεμιέρα για τα αδέρφια Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο

Πέτρος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Ιδανική πρεμιέρα για τα αδέρφια Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:36 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 10.04.2023

Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς ξεπέρασαν το εμπόδιο των Ντιμιτρόφ/Χούρκατς και προκρίθηκαν στη φάση των «16» του διπλού στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Εντυπωσιακή πρεμιέρα έκαναν τα αδέρφια Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο. Οι Έλληνας τενίστες, που μπήκαν στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης με wild card, επιβλήθηκαν με 7-6(3), 6-7(4), 10-5 των Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Χούμπερτ Χούρκατς και προκρίθηκαν στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά θα ψάξουν την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά απέναντι στους Μαρσέλο Αρέβαλο/Ζαν - Ζουλιάν Ροζέ. Το έργο τους θα είναι δύσκολο αφού οι αντίπαλοί του είναι στο Νο.3 του ταμπλό.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού. Τόσο τα αδέρφια Τσιτσιπά, όσο και οι αντίπαλοί τους δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στο service game τους. Έτσι όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς έκαναν μίνι μπρέικ με τους αντιπάλους του να απαντούν αμέσως για το 3-3. Οι Έλληνες τενίστας έκαναν δύο σερί μίνι μπρέικ και κράτησαν το σερβίς τους για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά έκαναν μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ του δεύτερου σετ και πήραν το πάνω χέρι. Ο Ντιμιτρόφ με τον Χούρκατς «έσπασαν» το σερβίς των Ελλήνων και βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση όταν με νέο μπρέικ (5-6) σέρβιραν για την κατάκτηση του σετ. Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς κράτησαν χαρακτήρα και με νέο μπρέικ οδήγησαν το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ.

Ο Ντιμιτρόφ και ο Χούρκατς ξεκίνησαν με μίνι μπρέικ ενώ έκαναν και ένα δεύτερο για το 0-4 στο τάι μπρέικ και ισοφάρισαν σε 1-1 σετ.

Στο match tie - break, ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς πήραν προβάδισμα με 3-1 και στη συνέχεια έκαναν το 8-5 με νέο μίνι μπρέικ. Οι δύο Έλληνες τενίστες δεν έχασαν πόντο στο σερβίς του και έφτασαν στη νίκη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς πέτυχαν στο Μονακό την πρώτη τους νίκη σε αγώνες του διπλού σε τουρνουά Masters.