Ζόρικη πρόκριση για τον Τσιτσιπά στον τέταρτο γύρο της Μαδρίτης

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Ζόρικη πρόκριση για τον Τσιτσιπά στον τέταρτο γύρο της Μαδρίτης

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:22 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:56 - 01.05.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 5-7, 6-3, 3-6 του Σεμπάστιαν Μπάες και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 5-7, 6-3, 3-6 του Σεμπάστιαν Μπαές και πέρασε στους 16 καλύτερους του χωμάτινου Masters της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζορίστηκε αρκετά κόντρα στον Αργεντινό αντίπαλό του. Ο Έλληνας τενίστας έκανε πολλά λάθη, δυσκολεύθηκε να βρει εύκολους πόντους στο backhand αλλά τελικά πήρε τη νίκη.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον δρόμο προς τα προημιτελικά τον Ισπανό Μπερνάμπε Θαπάτα. Ο αγώνας του Έλληνα τενίστα θα γίνει γύρω στις 23:00 το βράδυ της Τρίτης, μετά την αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη με την Καμέλια Μπέγκου. 

Το πρώτο σετ είχε απίστευτη εξέλιξη. Ο Μπάες ξεκίνησε με καλό δεύτερο σερβίς και κατάφερε να βάλει στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Αργεντινός βρήκε μπρέικ σε κρίσιμο σημείο και στη συνέχεια σέρβιρε για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε με επιτυχία σετ πόιντ του αντιπάλου και πήρε πίσω το μπρέικ μειώνοντας σε 5-4. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε πάρει... φόρα και με νέο μπρέικ προηγήθηκε με 6-5 και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Ο Μπάες, παρά την ανατροπή που είχε υποστεί στο πρώτο σετ, μπήκε εντυπωσιακά στο δεύτερο. Ο Αργεντινός έκανε μπρέικ και στη συνέχεια διατήρησε το πλεονέκτημά του για το 3-0. Το μπρέικ αποδείχτηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του σετ, με τον Τσιτσιπά να μην έχει αντίδραση κι έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στο τρίτο σετ.

Οι δύο τενίστες σέρβιραν εξαιρετικά στο ξεκίνημα του τρίτου και καθοριστικού σετ. Ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο όγδοο γκέιμ και προηγήθηκε με 5-3 έχοντας στη συνέχεια την ευκαιρία να κλείσει τον αγώνα στο σερβίς του. Ο Μπάες τον πίεσε ξανά, είχε μπρέικ πόιντ αλλά η απάντηση του Έλληνα τενίστα ήταν «εκκωφαντική» σβήνοντάς το με άσο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε τον αγώνα λίγο αργότερα.