Νέο σοκ για Τζόκοβιτς: Αποκλείστηκε και από τον Λάγιοβιτς (vid)

Ντούσαν Λάγιοβιτς

i

©Print Screen

Νέο σοκ για Τζόκοβιτς: Αποκλείστηκε και από τον Λάγιοβιτς (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:23 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:10 - 21.04.2023

Λίγες μέρες μετά την ήττα του από τον Μουζέτι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκλείστηκε στο ATP στην Μπάνια Λούκα από τον Λάγιοβιτς, δείχνοντας ότι η σεζόν στο χώμα δεν έχει αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο για τον ίδιο.

Ο Ντούσαν Λάγιοβιτς επικράτησε κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 σετ 6-4 και 7-6 (6), για τα προημιτελικά του ATP 250 στην Μπάνια Λούκα, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη έναντι ενός Νο1 του κόσμου.

Ο Λάγιοβιτς προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2 στο πρώτο σετ, αλλά ο Νόλε τον ισοφάρισε σε 4-4. Έπειτα ήρθε ένα νέο break από τον Λάγιοβιτς, που πήρε το προβάδισμα στο 5-4 και στη συνέχεια έσβησε 3 break points, για να κρατήσει το σερβίς του, με αποτέλεσμα να φτάσει στη κατάκτηση το σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ήταν ακόμα πιο συναρπαστικό. Οι δυο τενίστες είχαν από 5 χαμένα break points, κανείς ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στο break, φτάνοντας το παιχνίδι στη διαδικασία του tie-break.  

Στο tie break ο Τζόκοβιτς έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αφού είχε τριπλό set point στο 6-3. Ο Λάγιοβιτς κατάφερε να σβήσει και τις 3 ευκαιρίες του Νόλε, ενώ κέρδισε 5 πόντους στη σειρά, για να ολοκληρώσει τον μεγάλο θρίαμβό του σε 2 ώρες και 29 λεπτά, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό.. 

Επόμενος αντίπαλος για τον Σέρβο τενίστα θα είναι ο νικητής του ζευγαριού ανάμεσα στον Μίομιρ Κετσμάνοβιτς ή τον Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα

Ο Τζόκοβιτς υπέστη την τρίτη του ήττα αυτή τη σεζόν και για πρώτη φορά από έναν Σέρβο συμπατριώτη του, αφού ο Γιάνκο Τιψάρεβιτς τον απέκλεισε στο 1.000άρι τουρνουά της Μαδρίτης τον Μάιο του 2012.