Αυτή είναι η φάση που έφερε την έκρηξη του Τζόκοβιτς - Όλος ο διάλογος με τον διαιτητή: «Δεν μπορείς να πάρεις απόφαση; Προσπαθείς να με κοροϊδέψεις;» (vid)

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© PrtScr

Αυτή είναι η φάση που έφερε την έκρηξη του Τζόκοβιτς - Όλος ο διάλογος με τον διαιτητή: «Δεν μπορείς να πάρεις απόφαση; Προσπαθείς να με κοροϊδέψεις;» (vid)

Πάνος Κορομηλάς 18:06 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:06 - 12.03.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς «πήρε φωτιά», μετά από μια απόφαση του διαιτητή στη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Λούκα Νάρντι, στον τρίτο γύρο του Indian Wells.

«Θύμα» τεράστιας έκπληξης έπεσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Indian Wells. Ο Σέρβος τενίστας αποκλείστηκε στη φάση των «32» της διοργάνωσης, γνωρίζοντας την ήττα από τον 20χρονο Ιταλό, Λούκα Νάρντι, με 2-1 σετ. Έχασε το πρώτο σετ με 6-4, πήρε το δεύτερο με 6-3, όμως ο Νάρντι ολοκλήρωσε τον «άθλο» του, επικρατώντας με 6-3 στο τελευταίο σετ.

Μετά τη λήξη του αγώνα, το νούμερο 123 της παγκόσμιας κατάταξης δεν μπορούσε να πιστέψει το επίτευγμα του:

«Είναι αλήθεια, έχω ακόμα αφίσα του Νόβακ στο δωμάτιό μου. Πριν πάω για ύπνο, τον βλέπω πάντα. Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα παίξω ένα παιχνίδι απέναντί του και τώρα τον κέρδισα. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είναι τρελό αυτό που συνέβη. Δεν θα μπορούσα καν να το φανταστώ. Πριν το ματς, είπα στον προπονητή μου ότι δεν θα ήθελα να χάσω 6-1, 6-1. Μετά τα πρώτα games, ένιωθα καλά στα ράλι μαζί του και συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι καλό. Θα κρατήσω αυτή τη στιγμή για το υπόλοιπο της ζωής μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Τζόκοβιτς του «έβγαλε το καπέλο» για την εξαιρετική προσπάθεια:

«Του αξίζουν συγχαρητήρια. Ειδικά στο 3ο σετ έπαιξε απίστευτο τένις. Δεν ήξερα πολλά γι’ αυτόν αλλά είδα μερικά παιχνίδια του. Είδα ότι έχει καλά στοιχεία, ειδικά το forehand από τη βασική γραμμή. Είναι ταλαντούχος και κινείται πολύ καλά. Ήταν lucky loser οπότε δεν είχε να χάσει πολλά και άξιζε τη νίκη».

Εκτός από την ήττα του όμως, αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση του Σέρβου Τενίστα σε βάρος του διαιτητή, Γκρέγκορι Άλενσγουορθ. Ο κατά πολλούς κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, ήταν έξαλλος με μια απόφαση του, από την οποία προέκυψε break point για τον Νάρντι. Συγκεκριμένα, ο Σέρβος διαμαρτυρήθηκε για μια κίνηση του αντιπάλου του, υποστηρίζοντας πως σταμάτησε προσωρινά την προσπάθεια του, με αποτέλεσμα να τον μπερδέψει.

Ο Άλενσγουορθ όμως δε συμφώνησε με αυτή την ένσταση και κατοχύρωσε κανονικά τον πόντο υπέρ του Ιταλού.

«Πώς γίνεται να μην παίρνεις τη σωστή απόφαση; Προσπαθείς να με κοροϊδέψεις;», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συζήτηση που άνοιξε με τον διαιτητή, εκφράζοντας έντονα την ενόχλησή του.

Δείτε το στιγμιότυπο: