Ο Τσιτσιπάς έπεσε πάνω σε έναν καταπληκτικό Μοντέιρο και αποκλείστηκε από το Madrid Open

Photo By Irina R. Hipolito/Europa Press via Getty Images

Ο Τσιτσιπάς έπεσε πάνω σε έναν καταπληκτικό Μοντέιρο και αποκλείστηκε από το Madrid Open

Sportal newsroom 13:58 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 27.04.2024

Ο Μοντέιρο αποδείχθηκε απροσπέλαστο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο τουρνουά της Μαδρίτης.

Ο Βραζιλιάνος τενίστας (Νο118), έχοντας ως «όπλο» το εξαιρετικό του σερβίς νίκησε 2-0 σετ (6-4, 6-4) τον Στέφανο Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Madrid Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Λεχέτσκα - Μετζέντοβιτς.

Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο αθλητών, με τον Μοντέιρο να κάνει την έκπληξη, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του.

Από την άλλη, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μετά την ήττα του στο τελευταίο χωμάτινο Masters πριν το Roland Garros (26/5), στρέφει το βλέμμα του στη Ρώμη (8/5),

H ήττα και ο πρόωρος αποκλεισμός πρόκειται να στοιχίσει στον Στέφανο 170 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, μιας και πέρυσι είχε φτάσει ως τα προημιτελικά του τουρνουά.

Αντίθετα, ο 29χρονος Βραζιλιάνος εξασφάλισε άνοδο 12 θέσεων, και με ακόμα μία νίκη μπορεί να βρεθεί στο Top-100.

Όσον αφορά τα του αγώνα, ο Μοντέιρο έκανε break μόλις στο δεύτερο game του πρώτου σετ και έκτοτε δεν έδωσε δικαίωμα στον αντίπαλό του να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του και κυρίως το εξαιρετικό του σερβίς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη, κατάφερε να φτάσει σε break point μόλις στο... εικοστό (και τελευταίο όπως αποδείχθηκε) game του αγώνα!