Στα ημιτελικά ο Τζόκοβιτς, περιμένει Αλκαράθ

Στα ημιτελικά ο Τζόκοβιτς, περιμένει Αλκαράθ

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:54 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 00:37 - 07.06.2023

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε το πρώτο σετ κόντρα στον Καρέν Χατσάνοφ, αλλά έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros. Ο Σέρβος τενίστας επιβλήθηκε με 4-6, 7-6(0), 6-2, 6-4 του Καρέν Χατσάνοφ και θα αγωνιστεί στην τετράδα του γαλλικού major. Ο Τζόκοβιτς περιμένει τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Σέρβος, που κυνηγά στο Παρίσι τον 23ο Grand Slam τίτλο του, έχασε το πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια ήταν ο γνωστός... Τζόκοβιτς. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε το δεύτερο σετ το οποίο κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Νόλε δεν έχασε πόντο και απάντησε με εμφατικό τρόπο στην απώλεια του πρώτου σετ.

Ο Τζόκοβιτς είχε 57 winners έναντι 38 του αντιπάλου του. Όσον αφορά τα αβίαστα λάθη, ο Σέρβος είχε 42 έναντι 44 του Χατσάνοφ.

Στο γυναικείο ταμπλό, η Καρολίνα Μούχοβα επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική της κατάσταση. Η τενίστρια από την Τσεχία επικράτησε με 7-5, 6-2 της Αναστασία Παβλιουτσένκοβα και προκρίθηκε στην τετράδα του Roland Garros.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Μούχοβα απέκλεισε στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης τη Μαρία Σάκκαρη. Με την πρόκρισή της στην τετράδα του Roland Garros, η Μούχοβα θα φτάσει στο Νο.19 ισοφαρίζοντας το career high της.

Στα ημιτελικά η Μούχοβα θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο αφού θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Λευκορωσίδα τενίστρια, Νο.2 του κόσμου δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση αφού «καθάρισε» την Ελίνα Σβιτολίνα με 6-4, 6-4 στα προημιτελικά.

Η Σαμπαλένκα δεν έχει χάσει σετ μέχρι στιγμής στο Παρίσι. Η νικήτρια του φετινού Australian Open «γλυκοκοιτάζει» εκτός από το τρόπαιο και την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν η Σβιόντεκ αποκλειστεί στα προημιτελικά, τότε η Σαμπαλένκα θα βρεθεί στο Νο.1 ανεξάρτητα με το αν κατακτήσει το Roland Garros. Οι δύο τενίστριες, πάντως, είναι σε διαφορετικό ταμπλό, οπότε δεν αποκλείεται να μονομαχήσουν στον τελικό για το τρόπαιο και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.