Τσιτσιπά, το μεγαλείο σου!

Τσιτσιπά, το μεγαλείο σου!

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:53 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:15 - 14.04.2024

Η μεγάλη επιστροφή του Στέφανου Τσιτσιπά! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε επίδειξη ισχύος στον Κάσπερ Ρουντ (6-1, 6-4) και κατέκτησε το ATP του Μόντε Κάρλο, επιστρέφοντας στους τίτλους έπειτα από τον Αύγουστο του 2023.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Κάσπερ Ρουντ με 2-0 σετ (6-1, 6-4) στον τελικό του Μόντε Κάρλο και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Μονακό για 3η φορά στην καριέρα του.

Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο το ματς, καθώς έκανε από νωρίς μπρέικ (2-1), το οποίο στη συνέχεια εξαργύρωσε (3-1) με το πρώτο του δύσκολο hold κι αφού έσβησε 3 break-points του Νορβηγού τα οποία προήλθαν κυρίως από λάθη του Τσιτσιπά

Ο Στέφανος συνέχισε να κυριαρχεί στο court, με αποτέλεσμα να κάνει ακόμα ένα μπρέικ από τον «γεμάτο» λάθη Ρουντ και να πάρει το προβάδισμα με 4-1 στο πρώτο σετ.

Ο Ρουντ προσπάθησε να κοντράρει το σερβίς του Τσιτσιπά, ο οποίος κράτησε το σερβίς του κάνοντας το 5-1 για να ακολουθήσει και 3ο μπρέικ, μετά από το διπλό λάθος του Νορβηγού. Έτσι ο Έλληνας τενίστας έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-1, μετά από 36 λεπτά. 

Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο. Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να «σβήσει» break point στο πρώτο και το τρίτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Ο Στέφανος είχε τη δική του ευκαιρία να κάνει μπρέικ, αλλά ο Ρουντ άντεξε και ισοφάρισε σε 3-3, για να ακολουθήσει ένα «μαραθώνιο» γκέιμ, διάρκειας σχεδόν 13 λεπτών, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να σώσει άλλα τρία break points.

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-4 και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη. Με τον Νορβηγό να παίζει υπό πίεση και να κάνει λάθη, ο «Στεφ» πέτυχε το μοναδικό μπρέικ του δεύτερου σετ, με το οποίο διαμόρφωσε το 6-4 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Πέρα από την κατάκτηση του τροπαίου, ο Στέφανος κατοχύρωσε και την επιστροφή του στη κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωταθλητής θα βρίσκεται στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.