Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Λιντζ η Σάκκαρη!
i

Μαρία Σάκαρη / Daniel Pockett/Getty Images

Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Λιντζ η Σάκκαρη!

Sportal newsroom 21:46 - 10.02.2023 / Ανανεώθηκε: 21:59 - 10.02.2023

Αν και αγχώθηκε αρκετά στο τελευταίο στάδιο του δεύτερου σετ, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε 2-0 (6-3, 7-6 (8)) της Ντόνα Βέκιτς και έκλεισε ραντεβού στα ημιτελικά του τουρνουά στο Λιντζ.

Η Μαρία Σάκκαρη ζορίστηκε κόντρα στη Ντόνα Βέκιτς, όμως με σετ 2-0 προσπέρασε το εμπόδιο της αντιπάλου της από την Κροατία, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο στα ημιτελικά του τουρνουά του Λιντζ.

Η Σάκκαρη έβαλε στην άκρη την πολύ καλή της φιλία με την 26χρονη και με 6-3 στο πρώτο σετ και το... ψυχοφθόρο 7-6 (8) στο δεύτερο κατάφερε να φτάσει μία ανάσα από τον τελικό, κόντρα σε μία αντίπαλο που εύκολα θα μπορούσε να συναντήσει στο φινάλε.

 Πιο αναλυτικά, η Ελληνίδα ενώ έφτασε να προηγείται εναντίον της Βέκιτς, είδε το δεύτερο game να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Σώζοντας πέντε σετ πόιντ έβγαλε τον εαυτό της από τις δυσκολίες που του έβαλε και με αυτόν τον τρόπο έφτασε στα ημιτελικά.

Νωρίτερα η Σάκκαρη είχε ένα πολύ καλό πρώτο σετ, το οποίο φρόντισε να καθαρίσει στο τέταρτο και το πέμπτο game. Στα επόμενα δύο service games της η ίδια δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και κατάφερε να κλείσει το σετ με 6-3.

Η Ελληνίδα τενίστρια καλείται πλέον να αντιμετωπίσει μία εκ των Τόσον και Μάρτιτς, η οποίες αναμένεται να μονομαχήσουν σε λίγη ώρα, για το έτερο παιχνίδι των προημιτελικών του «Upper Austria Ladies Linz». Θυμίζουμε πως η 27χρονη καταλαμβάνει το νούμερο 7 της βαθμολογίας της ATP, ενώ η σημερινή (10/2) αντίπαλος της βρίσκεται στην 33η θέση.