Στην τετράδα της Μαδρίτης με ανατροπή η φοβερή Σάκκαρη
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Στην τετράδα της Μαδρίτης με ανατροπή η φοβερή Σάκκαρη

Πηνελόπη Παπαδήμου 00:01 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 03.05.2023

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε το πρώτο σετ κόντρα στην Ιρίνα - Καμέλια Μπέγκου, αλλά έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Masters της Μαδρίτης.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του Masters της Μαδρίτης. Η Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 6-7(3), 6-4, 6-2 της Ιρίνα - Καμέλια Μπέγκου και «σφράγισε» το εισιτήριο για την τετράδα.

Η Σάκκαρη, που προερχόταν από σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Πάουλα Μπαντόσα, έχασε το πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια έκανε την ανατροπή. Στα ημιτελικά, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα, νικήτρια του φετινού Australian Open.

Η Λευκορωσίδα μετράει πέντε νίκες σε 8 αναμετρήσεις απέναντι στη Σάκκαρη. Οι δύο τενίστριες αναμετρήθηκαν πρόσφατα στα ημιτελικά του Indian Wells με τη Σαμπαλένκα να παίρνει την πρόκριση.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε πίσω με μπρέικ πολύ νωρίς στο πρώτο σετ αλλά είχε αμέσως απάντηση απέναντι στην Μπέγκου. Η Ρουμάνα «έσπασε» ξανά τη Σάκκαρη για το 3-4 με την 27χρονη Ελληνίδα να χάσει τέσσερα μπρέικ πόιντ στη συνέχεια. Η Σάκκαρη άντεξε την πίεση και κράτησε το σερβίς για το 4-5.

Η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και με μπρέικ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 μένοντας ζωντανή στο σετ. Η Μπέγκου, όμως, εκμεταλλεύθηκε τα λάθη της Σάκκαρη και «έσπασε» εκ νέου την αντίπαλό της, έχοντας την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο σερβίς της. Η Σάκκαρη είχε απάντηση και πάλι και με το τρίτο της μπρέικ οδήγησε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί, η Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε ιδανικά με μίνι μπρέικ αλλά στη συνέχεια η Μπέγκου βρήκε τις λύσεις και πήρε το πρώτο σετ.

Μετά από τρία διαδοχικά μπρέικ στο δεύτερο σετ (δύο η Σάκκαρη, ένα η Μπέγκου) η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κράτησε το σερβίς της για το 3-1. Η Σάκκαρη «έσπασε» ξανά την αντίπαλό της για το 5-1 και πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το σετ. Η Μπέγκου έμεινε ζωντανή με μπρέικ και στη συνέχεια μείωσε σε 5-4 με καλό σερβίς. Η Μαρία Σάκκαρη, όμως, εκμεταλλεύθηκε το πλεονέκτημά της και έκλεισε το σετ στο σερβίς της.

Η Σάκκαρη έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ του τρίτου σετ. Οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους με τη Σάκκαρη να «σπάει» ξανά την αντίπαλό της για το 5-2 και στη συνέχεια να σερβίρει επιτυχημένα για τη νίκη.