Ήττα της Σάκκαρη από την Αζαρένκα και αποκλεισμός

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Ήττα της Σάκκαρη από την Αζαρένκα και αποκλεισμός

Πηνελόπη Παπαδήμου 00:28 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:32 - 29.05.2024

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από τη Βικτόρια Αζαρένκα και αποχαιρέτησε το τουρνουά της Ρώμης.

Στον τέταρτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Masters της Ρώμης. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε 6-4, 6-1 από τη Βικτόρια Αζαρένκα και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η Μαρία Σάκκαρη, μετά τις δύο καλές εμφανίσεις απέναντι στην Γκράτσεβα και την Καλίνινα, έδειξε ικανή για μία καλή πορεία. Ωστόσο, η Αζαρένκα, πρώην Νο.1 και κάτοχος 21 τίτλων -μεταξύ των οποίων και 2 majors - αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε πάρα πολλά λάθη, είχε πολύ ρηχά χτυπήματα και σε συνδυασμό με το κακό της σερβίς αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η Αζαρένκα σημείωσε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στη Σάκκαρη. Η Λευκορωσίδα θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά της Ρώμης την Ντανιέλ Κόλινς, που ξεπέρασε στα δύο σετ το εμπόδιο της Ιρίνα Μπέγκου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Αζαρένκα έφτασε στην οκτάδα της Ρώμης για έβδομη φορά στην καριέρα της.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Με κακό ποσοστό σε πρώτο και δεύτερο σερβίς, η Μαρία Σάκκαρη δέχθηκε δύο διαδοχικά μπρέικ και βρέθηκε πίσω με 3-0. Ωστόσο, βρίσκοντας καλές επιστροφές και πόντους κοντά στο φιλέ, κατάφερε να αντεπιτεθεί και να ισοφαρίσει 3-3.

Η Αζαρένκα, όμως, δεν έχασε αυτοκυριαρχία της και απάντησε με νέο μπρέικ και στη συνέχεια προηγήθηκε με 5-3. Η Σάκκαρη μείωσε 5-4 αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να αλλάξει τη μοίρα της αφού η αντίπαλός της από τη Λευκορωσία έκλεισε το πρώτο σετ στο δικό της σερβίς.

Η Αζαρένκα ξεκίνησε και το δεύτερο σετ με μπρέικ και προηγήθηκε με 2-0. Η Σάκκαρη συνέχισε να είναι κακή, δεν είχε απάντησε στο φόρχαντ της αντιπάλου της και κάπως έτσι η Αζαρένκα πήρε τέσσερα διαδοχικά γκέιμ και έκλεισε τον αγώνα με μεγάλη άνεση. Πλέον, η Σάκκαρη στρέφει το βλέμμα της και στο Roland Garros που θα ξεκινήσει στα τέλη του Μαΐου.