Ιδανική πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στο Μαϊάμι

Μαρία Σάκκαρη

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Ιδανική πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στο Μαϊάμι

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:11 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:31 - 21.03.2024

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε σε straight sets της Γουέ Γουάν και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Miami Open.

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν αυτή που έπρεπε στον πρώτο της αγώνα στο τουρνουά της Μαϊάμι. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 6-2, 6-2 της Γουέ Γουάν και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Masters της αμερικάνικης πόλης.

Η Σάκκαρη, που έχει μεταβεί στις ΗΠΑ με νέο προπονητή, δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Θυμίζουμε ότι η 28χρονη τενίστρια είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Indian Wells, όπου υπέκυψε απέναντι στην Ίγκα Σβιόντεκ, που είναι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έσπασε την κακοδαιμονία των δύο προηγούμενων εμφανίσεών της στο Miami Open. Η Σάκκαρη είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση τόσο το 2022 όσο και το 2023. Αυτό δίνει περιθώρια στην Ελληνίδα τενίστρια να μαζέψει βαθμούς και να κερδίσει θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Μαρία Σάκκαρη σέρβιρε πολύ καλά στον αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 80% κερδισμένους πόντους στο πρώτο της σερβίς. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έτρεξε το γήπεδο, είχε απάντηση σε κάθε πρόβλημα που της έβαλε η αντίπαλός της και έφτασε σε μία σχετικά άνετη νίκη μετά από 80 λεπτά αγώνα. Στον τρίτο γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Σαβίλ - Γιαστρέμσκα.

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε φοβερή εκκίνηση στο ματς. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια σέρβιρε υποδειγματικά, ενώ απώλεσε μόλις τρεις πόντους στα τέσσερα πρώτα γκέιμ και προηγήθηκε 4-0 με δύο μπρέικ. Η Κινέζα έδειξε αντίδραση και μείωσε 4-2 αλλά κατέκτησε τα επόμενα δύο γκέιμ και πήρε το πρώτο σετ.

Η Μαρία Σάκκαρη είχε απάντηση στα διπλό μπρέικ πόιντ της Γουάν και κράτησε το σερβίς της για το 2-1. Στη συνέχεια, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρία έκανε μπρέι και προηγήθηκε με 4-1 παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του δεύτερου σετ και της νίκης. Η Μαρία Σάκκαρη έφτασε στο 6-2 με νέο μπρέικ.