Κακή εμφάνιση για τον Τσιτσιπά και αποκλεισμός στο Μαϊάμι

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Κακή εμφάνιση για τον Τσιτσιπά και αποκλεισμός στο Μαϊάμι

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:14 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:38 - 23.03.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στα straight sets από τον Ντένις Σαποβάλοφ και αποχαιρέτησε πρόωρα το Μαϊάμι.

Στον δεύτερο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Masters του Μαϊάμι. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 6-2, 6-4 από τον Ντένις Σαποβάλοφ και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Θυμίζουμε ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρίσκεται - πλέον - εκτός Top-10 χάνοντας θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Σαποβάλοφ έφτασε τις τέσσερις νίκες κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά σε έξι αναμετρήσεις μεταξύ τους. Ο Καναδός θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ματέο Αρνάλντι και τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας φεύγει από τι ΗΠΑ να απολογισμό μία νίκη κόντρα στον Φράνσις Τιάφο στο Indian Wells.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στρέφει, πλέον, την προσοχή του στη χωμάτινη σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι το χώμα είναι η αγαπημένη του επιφάνεια, όπου παραδοσιακά πηγαίνει καλά και αναμένεται να ανακάμψει.

Ο αγώνας ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) αφού η βροχή έκανε άνω κάτω όλο το πρόγραμμα στο Μαϊάμι. Ο Καναδός έκανε μπρέικ στο πρώτο, κιόλας, γκέιμ του αγώνα και κράτησε για το 2-0. Ο Τσιτσιπάς είχε απάντηση για το 2-1 αλλά σε εκείνο το σημείο ο αγώνας διακόπηκε λόγω του καιρού και συνεχίστηκε σχεδόν 24 ώρες αργότερα.

Οι δύο τενίστες επέστρεψαν στο κορτ και ο Σαποβάλοφ σέρβιρε πολύ καλά. Ο Καναδός δεν αντιμετώπισε προβλήματα και έκανε δεύτερο μπρέικ στον Τσιτσιπάς για το 5-2. Ο Σαποβάλοφ κράτησε στη συνέχεια το σερβίς του για το 6-2 και την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στο σερβίς του. Ο Σαποβάλοφ είχε 8(!) ευκαιρίες για μπρέικ στο τρίτο γκέιμ αλλά ο Έλληνας τενίστας κράτησε σε ένα γκέιμ που κράτησε σχεδόν 20 λεπτά. Ο Καναδός, όμως, εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία του και έκανε μπρέικ για το 5-4 και στη συνέχεια κράτησε με άνεση το σερβίς του για το 6-4 και τη νίκη.