Ο Σίνερ αντίπαλος του Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο
i

© Photo by Mateo Villalba/Getty Images

Ο Σίνερ αντίπαλος του Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:49 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:47 - 12.04.2024

Τον Γιάνικ Σίνερ θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα ημιτελικά του Masters του Μόντε Κάρλο.

Ο Γιάνικ Σίνερ θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Masters του Μόντε Κάρλο. Ο Ιταλός επικράτησε 6-4, 6-7(6), 6-3 του Χόλγκερ Ρούνε στον μεταξύ τους προημιτελικό και έκλεισε το ραντεβού με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με άνεση κόντρα στον Κάρεν Χατσάνοφ, αλλά κόντρα στον Ιταλό θα πρέπει να ιδρώσει. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προηγείται 5-3 στο head to head όμως ο Σίνερ έχει επικρατήσει τις δύο τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Επιπλέον, ο Σίνερ είναι σε τρομακτική κατάσταση. Ο Σίνερ μετράει 25 νίκες φέτος έχοντας ηττηθεί μόνο από τον Κάρλος Αλκαράθ στα ημιτελικά του Indian Wells. Ο Ιταλός έχει κατακτήσει φέτος το Australian Open, το 500άρι τουρνουά του Ρότερνταμ και το Masters του Μαϊάμι.

Ο Σίνερ, πάντως, δεν είναι τόσο κυριαρχικός στο χώμα όσο στις σκληρές επιφάνειες. Ίσως αυτή είναι η ευκαιρία του Στέφανου Τσιτσιπά να πιστοποιήσει την καλή αγωνιστική του κατάσταση.

Στο πρώτο σετ ο Σίνερ έκανε το πολυπόθητο μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ. Αυτό ήταν υπεραρκετό για τον Ιταλό τενίστα που υπερασπίστηκε στο σερβίς του για το 6-4.

Ο Ρούνε αποδείχθηκε σκληρό καρύδι στο δεύτερο σετ. Ο Σίνερ είχε από τρεις ευκαιρίες να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του στο πέμπτο και το ενδέκατο γκέιμ αλλά ο Νορβηγός αντέδρασε και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Ρούνε έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία αφού δέχθηκε μίνι μπρέικ και στη συνέχεια ο Σίνερ είχε διπλό ματς πόιντ.

Ο Ρούνε έμεινε ζωντανός με δικό του μίνι μπρέικ στη δεύτερη ευκαιρία που είχε ο Σίνερ να κλείσει το ματς στο σερβίς του. Ο Δανός έχοντας τις μπάλες στα χέρια έφτασε στο σετ πόιντ και έκλεισε το σετ με νέο μίνι μπρέικ για το 8-6 στο τάι μπρέικ.

Υπόθεση ενός μπρέικ ήταν και το τρίτο σετ. Ο Σίνερ πιέστηκε αρκετά στο πέμπτο γκέιμ αλλά κράτησε το σερβίς του και στη συνέχεια «έσπασε» το σερβίς του Ρούνε για το 6-3 και τη νίκη.

Ο ημιτελικός του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Γιάνικ Σίνερ θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου τις 14:30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.