Tα σημερινά αποτελέσματα στο Australian Open

Tα σημερινά αποτελέσματα στο Australian Open

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:54 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 20:42 - 15.01.2024

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Δευτέρας (15/1) για το Australian Open, τα οποία περιλαμβάνουν και τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά, ενάντια στον Ζιζού Μπεργκς.

Η σημερινή δράση (15/1) στα γήπεδα της Μελβούρνης για το Australian Open ολοκληρώθηκε με επιτυχία. 

Νικηφόρα άρχισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς την προσπάθεια του στο Australian Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε την ανατροπή κόντρα στον Ζιζού Μπεργκς και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του τουρνουά. 

Μετά την απώλεια του πρώτου σετ ο 25χρονος τενίστας δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Βέλγο (Νο 129 στον κόσμο), πήρε εύκολα τη νίκη με 5-7, 6-1, 6-1, 6-3 σε τρεις ώρες και θα παίξει την Τετάρτη στον επόμενο γύρο κόντρα στον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον.

Με δύσκολη νίκη άρχισε ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ την προσπάθεια του στο Australian Open, καθώς χρειάστηκε να επιστρέψει από χαμένο σετ 5-7 και να επικρατήσει στη συνέχεια με 6-2 6-4 1-0, μέχρι οι κράμπες να υποχρεώσουν τον Γάλλο, Τέρνες Ατμάν, να εγκαταλείψει το ματς. 

Μετά από 5 ώρες παρά ένα λεπτό, ο Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση στην πολύ δύσκολη πρεμιέρα του με τον Ντομινίκ Τιμ, τον οποίο κέρδισε με 6-3, 7-5, 6-7 (5), 5-7, 6-3.

Δύο από τα πιο ωραία one handed backhands στο tour, δεν θα συνεχίσουν στη Μελβούρνη καθώς Στάνισλας Βαβρίνκα και Ντένις Σαποβάλοφ, αποκλείστηκαν τη Δευτέρα για τον 1ο γύρο της διοργάνωσης από τους Αντριάν Μαναρινό και Γιάκουμπ Μενσίκ αντίστοιχα. 

Ο πέντε φορές φιναλίστ του Australian Open, Άντι Μάρει, δεν μπόρεσε να προκαλέσει τον κατά 12 χρόνια νεότερό του, Τόμας Μάρτιν Ετσεβερί και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του πρώτου Grand Slam της σεζόν.