Τένις: Αθλήτρια της χρονιάς η Ίγκα Σβιόντεκ
i

Ίγκα Σβιόντεκ/©WTA

Τένις: Αθλήτρια της χρονιάς η Ίγκα Σβιόντεκ

Sportal newsroom 20:22 - 12.12.2022

Η Ίγκα Σβιόντεκ αναδείχτηκε κορυφαία τενίστρια της χρονιάς από τη WTA.

Η Ίγκα Σβιόντεκ πήρε το βραβείο της αθλήτριας της χρονιάς από τη WTA. Η τενίστρια από την Πολωνία έκανε μία εντυπωσιακή χρονιά που την έφερε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 21χρονη Πολωνή παρέλαβε το βραβείο για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η Σβιόντεκ έκανε μία εντυπωσιακή χρονιά όπου κατέκτησε οκτώ τίτλους, οι έξι εκ των οποίων διαδοχικοί.

Η Σβιόντεκ κατέκτησε δύο Grand Slam, το Roland Garros και το US Open. Μέσα στη χρονιά έφτασε τις 37 σερί νίκες ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ της Βίνους Γουίλιαμς.

Η Ονς Ζαμπέρ, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη πήρε το βραβείο που φέρει το όνομα της Κάρεν Κράντσκε για τον σεβασμό που έδειξε στις αντιπάλους της αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά της εντός κι εκτός κορτ. Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και η Κατερίνα Σινιάκοβα ήταν το κορυφαίο ζευγάρι στο διπλό αφού έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου σε Australian Open, Wimbledon και US Open.

Η πιο βελτιωμένη παίκτρια της χρονιάς ήταν η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια. Κορυφαία πρωτοεμφανιζόμενη αναδείχθηκε η Κινέζα Ζενγκ Κινβέν ενώ την καλύτερη επιστροφή έκανε η Γερμανίδα Τατιάνα Μαρία που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon και πήρε τον τίτλο στη Μπογκοτά, τον πρώτο της από το 2018.