Πήρε την πρόκριση ο Τσιτσιπάς σε ματς - θρίλερ
i

© Photo by Julian Finney/Getty Images

Πήρε την πρόκριση ο Τσιτσιπάς σε ματς - θρίλερ

Πηνελόπη Παπαδήμου 13:49 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 28.01.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ από τον Τζόρνταν Τόμπσον αλλά ο Έλληνας τενίστας αφυπνίστηκε στη συνέχεια και πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στον Τζόρνταν Τόμπσον. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-4, 6-7(6), 2-6, 6-7(4) του αντιπάλου του και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πολλά λάθη στο πρώτο σετ, το οποίο απώλεσε, ενώ δεν μπόρεσε να απειλήσει το σερβίς του αντιπάλου του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ανέβασε την απόδοσή του από τη γραμμή του σερβίς, απείλησε περισσότερο με το backhand και έφτασε στη νίκη κερδίζοντας δύο τάι μπρέικ.

Ο επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά είναι ο Λούκας Βαν Ας, που νίκησε τον Λορέντζο Μουσέτι στα πέντε σετ. Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο τενιστών. 

Ο Τζόρνταν Τόμπσον μπήκε δυνατά στο ματς. Ο Αυστραλός βρέθηκε με τρία μπρέικ πόιντ, αλλά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε απάντηση και κράτησε το σερβίς του. Ο Τσιτσιπάς, από την άλλη, δεν απείλησε ιδιαίτερα το σερβίς του αντιπάλου του. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε ευκαιρία για μπρέικ στο πρώτο σετ.

Κάπως έτσι, ο Τόμπσον κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Τσιτσιπά στην έκτη ευκαιρία που είχε για το 5-3. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κράτησε το σερβίς του για το 5-4 αλλά o Τόμπσον κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4 με εξαιρετικό σερβίς.

Το δεύτερο σετ του αγώνα ήταν συναρπαστικό. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς του σχετικά άνετα, δίχως να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έφτασαν σε μπρέικ πόιντ. Κάπως έτσι, το δεύτερο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να περιορίσει τα λάθη. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με δύο μίνι μπρέικ και έφτασε στο τριπλό σετ πόιντ για το 6-3. Ο Τόμπσον είχε απάντηση με καλό σερβίς και ισοφάρισε 6-6 αλλά ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το δεύτερο σετ.

Το τρίτο σετ ανήκε ολοκληρωτικά στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε δύο μπρέικ στο ξεκίνημα, προηγήθηκε με 4-0 και κάπου απλοποιήθηκαν τα πάντα αφού ο Τόμπσον δεν είχε αντίδραση.

Το τέταρτο σετ εξελίχθηκε σε roller coaster για τον Έλληνα τενίστα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε μπρέικ και βρέθηκε με διπλό ματς πόιντ. Ωστόσο ο Τόμπσον δεν εγκατέλειψε τη μάχη και ισοφάρισε ενώ είχε τέσσερις ευκαιρίες να κατακτήσει εκείνος το σετ. Τελικά, όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ Εκεί, πάλι ο κορυφαίος Έλληνας έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία έκανε το μίνι μπρέικ και πήρε τη νίκη.