Έκλεισε το μεγάλο ραντεβού με τον Αλκαράθ ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Έκλεισε το μεγάλο ραντεβού με τον Αλκαράθ ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:15 - 04.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:27 - 04.06.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στην οκτάδα του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στον Σεμπάστιαν Όφνερ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με του 27χρονου Αυστριακού και έκλεισε θέση στην οκτάδα του Roland Garros.

Τα δύσκολα, όμως, τώρα ξεκινούν για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο φετινός φιναλίστ του Australian Open θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο του Κάρλος Αλκαράθ στον δρόμο προς την τετράδα. Ο Ισπανός, Νο.1 του κόσμου, έχει εξελιχθεί σε κακό δαίμονα του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Κάρλος Αλκαράθ μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στον Έλληνα τενίστα, οι δύο μάλιστα στο χώμα. Η τελευταία τους κόντρα ήταν στον τελικό της Βαρκελώνης όπου ο 20χρονος Ισπανός είχε πάρει τη νίκη στα δύο σετ.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο Κάρλος έχει γίνει μεγάλο εμπόδιο για μένα. Δουλεύει πολύ και αυτό φαίνεται σε πράγματα όπως η ευελιξία και η ταχύτητά του στο γήπεδο. Είναι πηγή έμπνευσης και κάπως θα ήθελα να είμαι σαν αυτόν. Για να είμαι στο επίπεδό του, δεν έχω παρά να αφιερώνω ώρες προπόνησης», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τον μεγάλο του αντίπαλο.

«Ξέρω πως ο Στέφανος έχει πει πολλές φορές ότι θέλει μια ρεβάνς μαζί μου, αυτό είναι καλό. Και εγώ θέλω να τον αντιμετωπίσω. Μου αρέσει να αντιμετωπίζω τους καλύτερους του κόσμου και ο Στέφανος είναι ένας από αυτούς. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε σχέσεις εκτός γηπέδου, όπως έχω με κάποιους άλλους παίκτες. Υπάρχουν παίκτες με τους οποίους τα παω καλά και κάποιοι που δεν τα πάω τόσο καλά, αλλά προσωπικά πιστεύω πως είναι καλό παιδί εκτός και εντός γηπέδων», είχε πει μεταξύ άλλων για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο Κάρλος Αλκαράθ πριν τον τελικό της Βαρκελώνης τον Απρίλιο.