Επέστρεψε σαν… σίφουνας ο Τσιτσιπάς!
i

© Getty Images

Επέστρεψε σαν… σίφουνας ο Τσιτσιπάς!

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:14 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 03.08.2023

Στην πρώτη του αγωνιστική υποχρέωση μετά την παρουσία του στο Wimbledon, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε πολύ εύκολα του Ίσνερ (2-0) στη φάση των «16» του Λος Κάμπος.

Ήταν ένα ερωτηματικό σε τι αγωνιστική κατάσταση θα επέστρεφε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του από το Wimbledon και τελικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έδειξε ότι μάλλον «φόρτισε» τις μπαταρίες του.

Αγωνιζόμενος στη σκληρή επιφάνεια του Λος Κάμπος του Μεξικού και συγκεκριμένα για τη φάση των «16», δεν είχε είχε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον πολύπειρο Αμερικανό, Τζον Ίσνερ και επικράτησε 2-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά που θα συναντήσει τον Χιλιανό, Νικολάς Τζάρι.

Σε ό,τι αφορά στην αναμέτρηση, οι δύο τενίστες άρχισαν χωρίς λάθη υπερασπίζοντας πολύ εύκολα τα σέρβις τους, ωστόσο, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει πολύ εύκολα σε μπρέικ, καθώς στο πέμπτο γκέιμ ήταν εκπληκτικός φτάνοντας στην κατάκτησή του χωρίς να χάσει πόντο (3-2). Αυτή η εξέλιξη ήταν σαν να σήκωσε λευκή πετσέτα ο Ίσνερ.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός όχι μόνο δεν ξαναπήρε γκέιμ, με τον Τσιτσιπά να φτάνει στο 6-2, αλλά συνολικά πήρε μόλις έναν(!) πόντο και φυσικά δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικός.

Το δεύτερο σετ αποτέλεσε ένα «copy-paste» του πρώτου, αφού και πάλι οι δύο τενίστες άρχισαν την προσπάθειά τους, καταφέρνοντας να υπερασπίσουν το σέρβις τους, ωστόσο και πάλι ο Τσιτσιπάς κατάφερε στο πέμπτο γκέιμ να κάνει μπρέικ (3-2) και πάνω σε αυτό να χτίσει τις βάσεις για τη νίκη του.

Ο «Στεφ» έκανε και το 4-2, αφού η αλήθεια είναι ότι στο δικό του σέρβις δεν αντιμετώπιζε προβλήματα από τον πολύπειρο Αμερικανό και παρά το 4-3 στο οποίο μείωσε ο Ίσνερ, ο Τσιτσιπάς είχε φέρει τη μονομαχία στα δικά του μέτρα.

Στο 10ο γκέιμ, ο Ίσνερ κατάφερε να φτάσει στο πρώτο του μπρέικ πόιντ, αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ ψύχραιμος, τη στιγμή που ο Ίσνερ είχε υποπέσει σε πολλά αβίαστα λάθη και με το 6-4, ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε στην κατάκτηση της νίκης.