Ιδανικό ξεκίνημα και νίκη για τον Τσιτσιπά στο Davis Cup
i

Στέφανος Τσιτσιπάς / © Intime

Ιδανικό ξεκίνημα και νίκη για τον Τσιτσιπά στο Davis Cup

Πηνελόπη Παπαδήμου 12:55 - 04.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:55 - 04.02.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στον Γκιγιέρμο Γκιγιέν (7-5, 6-2) και η Εθνική ομάδα τένις πήρε την πρώτη νίκη κόντρα στο Εκουαδόρ για το Davis Cup.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα τένις στο Davis Cup. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 7-5 του Γκιγιέρμο Γκιγιέν και η «γαλανόλευκη» έκανε το 1-0 κόντρα στο Εκουαδόρ. 

Νωρίτερα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και οι συναθλητές του αποθεώθηκαν από τον κόσμο που κατέκλυσε το κλειστό του ΟΑΚΑ. Μάλιστα, τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο πιλότων του Fantom που έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους. Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, ο Αριστοτέλης Θάνος θα αντιμετωπίσει τον Άλβαρο Αντράντε. 

Θυμίζουμε ότι η Εθνική ομάδα αγωνίζεται κόντρα στο Εκουαδόρ για την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της διοργάνωσης. 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε διπλό μπρέικ πόιντ αλλά στη συνέχεια έκανε το μπρέικ παίρνοντας από νωρίς το πλεονέκτημα έναντι του Γκιγιέν. Στο τρίτο γκέιμ, ο Γκιγιέν πίεσε τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα και εκμεταλλεύθηκε το διπλό μπρέικ πόιντ (15-40) για το 2-2. 

Ο αθλητής από τον Ισημερινό συνέχισε να πιέζει τον Τσιτσιπά, βρήκε καλά χτυπήματα – κυρίως από το forehand – και προηγήθηκε με 5-4 με τον Έλληνα τενίστα να σερβίρει υπό πίεση. Ο Τσιτσιπάς άντεξε και στη συνέχεια έκανε το μπρέικ για να κατακτήσει το πρώτο σετ στο δικό του σερβίς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε βρει τον ρυθμό του και αυτό φάνηκε στο δεύτερο σετ. Ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του, έκανε δύο μπρέικ και προηγήθηκε με 4-0. Εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα αφού ο Γκιγιέν δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στον Έλληνα, που πήρε τη νίκη και αποθεώθηκε από τον κόσμο που κατέκλυσε το κλειστό του ΟΑΚΑ.