Άνετη νίκη του Τσιτσιπά και μια ανάσα από την πρόκριση η Ελλάδα
i

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς / © Twitter

Άνετη νίκη του Τσιτσιπά και μια ανάσα από την πρόκριση η Ελλάδα

Sportal newsroom 10:30 - 02.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:07 - 02.01.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος σε όλο τον αγώνα από τον Γκοφέν και έφερε την Ελλάδα μία νίκη μακριά από τη πρόκριση στην επόμενη φάση του United Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το χρέος του και νίκησε τον Γκοφέν, φέρνοντας την Ελλάδα μία ανάσα από τη πρόκριση στην επόμενη φάση του United Cup.  Μέσα σε μία ώρα ο Έλληνας τενίστας νίκησε εύκολα τον Νταβίντ Γκοφέν ( 6-3, 6-2), έφερε τη σειρά στο 1-1 και πλέον η Ελλάδα θέλει μία νίκη για τη πρόκριση.

Ο 24χρονος τενίστας έκανε ένα φανταστικό αγώνα, κάνοντας δώδεκα άσους. Πλέον η πρόκριση βρίσκεται στα χέρια της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία αντιμετωπίζει αύριο τα ξημερώματα την Μέρτενς. 

Το πρώτο σετ

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς έφτασε να προηγείται με δύο game διαφορά (3-1), αλλά ο Γκοφέν ισοφάρισε σε 3-3. Μετά από αυτό το game ο Έλληνας τενίστας πήρε τρία συνεχόμενα game, κερδίζοντας το πρώτο σετ με 6-3.

Το δεύτερο σετ

Το δεύτερο σετ μέχρι το πέμπτο game ο αγώνας ήταν ισόπαλος. Ο Βέλγος τενίστας βρέθηκε δύο φορές μπροστά, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε το τρόπο να ισοφαρίσει. Μετά το τέταρτο game το νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, «καθάρισε» τον Γκοφέν, πήρε τέσσερα συνεχόμενα game και με 6-2, πήρε το δεύτερο σετ, αλλά και τη νίκη.