«Βλέπει» οκτάδα ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

«Βλέπει» οκτάδα ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Όφνερ στον τέταρτο γύρο του Roland Garros.

Με τον ρόλο του απόλυτου φαβορί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς καλείται να αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Όφνερ στη φάση των «16» του Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, λογικά, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα κόντρα στον 27χρονο Αυστριακό, που προέρχεται από τα προκριματικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μέχρι στιγμής αγωνίζεται υποδειγματικά, έχει υπομονή στο παιχνίδι του και δείχνει έτοιμος για ακόμη καλύτερα πράγματα στη συνέχεια. Η αναμέτρηση του Έλληνα τενίστα με τον Όφνερ θα είναι η πρώτη για τους δύο αθλητές στο Tour. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί για μία και μοναδική φορά στα προκριματικά του τουρνουά της Αμβέρσας με τον Τσιτσιπά να παίρνει τη νίκη στα τρία σετ.

«Το να μην παίρνεις τα πράγματα στα σοβαρά. Να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που δεν παίρνουν τα πράγματα στα σοβαρά. Φυσικά πρέπει να συνεχίζεται η δουλειά με αφοσίωση και σοβαρότητα, αλλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που τα παίρνουν όλα στα σοβαρά και είναι γενικώς κάπως σφιχτοί. Είναι κάτι που έχω αλλάξει στη ζωή μου και είμαι με ανθρώπους που είναι το αντίθετο από αυτό. Με κάνουν πιο ενθουσιασμένο και χαρούμενο και παράλληλα συνεχίζω να στοχεύω σ' αυτά που θέλω στην καριέρα μου, αλλά και εκτός καριέρας. Μου δίνεται η ευκαιρία να απολαύσω τη δουλειά μου με χαμόγελο, κάτι το οποίο πολλές φορές είναι δύσκολο, επειδή υπάρχει η δόξα, υπάρχουν τα λεφτά, υπάρχουν τόσες πολλές απαιτήσεις, που σε κάνουν να το ξεχνάς και εκεί χάνεται», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το γεγονός ότι παραμένει χαμογελαστός στη διάρκεια των αγώνων.

Αν ο Έλληνας τενίστας προκριθεί τότε θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Κάρλος Αλκαράθ - Λορέντζο Μουζέτι. Ο Ισπανός είναι το φαβορί στην αναμέτρηση, αλλά ο 21χρονος Μουζέτι έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Δύσκολα θα αντιμετωπίσει προβλήματα ο Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Περουβιανό Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας. Ο Σέρβος, αν και είχε θέματα κόντρα στον Φοκίνα, δεν έχει χάσει σετ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Στο γυναικείο ταμπλό, η Αρίνα Σαμπαλένκα έχει μπροστά της ένα δύσκολο τεστ κόντρα στη Σλόουν Στίβενς. Η Λευκορωσίδα τενίστρια έχει πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοση στη διοργάνωσης και δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Το πρόγραμμα της ημέρας

Philippe Chatrier (12.00)

  • Παβλιουτσένκοβα-Μέρτενς
  • Τζόκοβιτς-Βαρίγιας
  • Αλκαράθ-Μουζέτι

(21.15)

  • Στίβενς-Σαμπαλένκα

Suzanne Lenglen (12.00)

  • Χατσάνοφ-Σόνεγκο
  • Μούχοβα-Αβανεσιάν
  • Σβιτολίνα-Κασάτκινα
  • Όφνερ-Τσιτσιπάς