Εγκατέλειψε ο Τζέρε, πρόκριση για τον Τσιτσιπά
i

© Intime

Εγκατέλειψε ο Τζέρε, πρόκριση για τον Τσιτσιπά

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:44 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 08.04.2024

Ο Λάζλο Τζέρε εγκατέλειψε στο δεύτερο σετ του αγώνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά και ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Masters του Μόντε Κάρλο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε το πρώτο σετ κόντρα στον Λάζλο Τζέρε, αλλά ο αντίπαλός του εγκατέλειψε στο δεύτερο όταν δέχθηκε μπρέικ και ο αγώνας ολοκληρώθηκε πρόωρα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κυριάρχησε στον αγώνα, παρά το κακό ποσοστό που είχε στο πρώτο του σερβίς. Το ματς, μέχρι την εγκατάλειψη του Τζέρε, δεν είχε πολλά ράλι αφού οι δύο παίκτες έκαναν αρκετά λάθη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε τον αγώνα δίχως να απειληθεί στο σερβίς του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε την ευκαιρία και έκανε δύο διαδοχικά μπρέικ για το 5-1 στο πρώτο σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το πρώτο σετ. Ωστόσο, ο Τζέρε έδειξε αντίδραση και πήρε πίσω το ένα μπρέικ. Ο Σέρβος κράτησε το σερβίς του για το 5-3 αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε εν τέλει το πρώτο σετ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε βρει, πλέον ρυθμό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε απάντηση στο διπλό μπρέικ πόιντ του Τζέρε και κράτησε το σερβίς του για το 2-2. Στη συνέχεια, ο Νο.12 τενίστας του κόσμου εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία του για μπρέικ και έκανε το 3-2 στο δεύτερο σετ.

Σε εκείνο το σημείο ο Τζέρε απευθύνθηκε στον διαιτητή και του γνωστοποίησε την απόφασή του να εγκαταλείψει τον αγώνα. Μέχρι τότε, βέβαια, ο Σέρβος δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Στον δεύτερο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Νίκολα Τζάρι - Τόμας Μαρτίν Ετσεβερί. Η αναμέτρηση θα γίνει την Τρίτη 9 Απριλίου.