Αλύγιστος Τσιτσιπάς, νίκησε τον Σίνερ και προκρίθηκε στον τελικό του Μόντε Κάρλο
i

© Photo by Julian Finney/Getty Images

Αλύγιστος Τσιτσιπάς, νίκησε τον Σίνερ και προκρίθηκε στον τελικό του Μόντε Κάρλο

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:21 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 13.04.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβαλε φρένο στον Γιάνικ Σίνερ και προκρίθηκε στον τελικό του Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Μόντε Κάρλο. Ο κορυφαίος Έλληνας επιβλήθηκε 6-4, 3-6, 6-4 του Γιάνικ Σίνερ και θα διεκδικήσει τον τρίτο του τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Επιπλέον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Έλληνας τενίστας θα βρεθεί στο Νο.9 του κόσμου ενώ αν κατακτήσει το τρόπαιο θα βρεθεί ακόμη ψηλότερα και συγκεκριμένα στο Νο.6 του κόσμου. Ο Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε και κόντρα στον Σίνερ ότι επέστρεψε για τα καλά στις εξαιρετικές εμφανίσεις. Ήταν η πρώτη Top 3 νίκη του Έλληνα τενίστα μετά τον Αύγουστο του 2022, τότε που έπαιξε και στον τελευταίο Masters τελικό του στο τουρνουά του Σινσινάτι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκμεταλλεύθηκε το κακό ξεκίνημα του Σίνερ και κατέκτησε το πρώτο σετ. Ο Ιταλός. Εκεί, ο Έλληνας τενίστας έμεινε πίσω με μπρέικ αλλά έκανε την ανατροπή αφού ο Σίνερ αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και πήρε τη νίκη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη ήττα του Ιταλού τενίστα στη φετινή σεζόν. Ο Σίνερ μετρούσε ακόμη 9 διαδοχικές νίκες στο τουρ μετά την ήττα του από τον Κάρλος Αλκαράθ στα ημιτελικά του Indian Wells.

Ο Ιταλός τενίστας μπήκε «μουδιασμένος» στο κορτ. Ο Σίνερ είχε πολύ κακό ποσοστό στο δεύτερο σερβίς του, έκανε πολλά λάθη και έδωσε την ευκαιρία στον Στέφανο Τσιτσιπά να προηγηθεί με μπρέικ πολύ νωρίς στον ημιτελικό για το 3-1 στο πρώτο σετ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας σέρβιρε πολύ καλά (13/14 πόντους στο πρώτο σερβίς) και βρήκε σπουδαία χτυπήματα στο φόρχαντ βάζοντας δύσκολα στον Σίνερ, που έδειχνε εγκλωβισμένος. Ο Ιταλός άντεξε την πίεση και μείωσε 5-4 αλλά ο Τσιτσιπάς έχοντας τις μπάλες στα χέρια έκλεισε το πρώτο σετ με 6-4 κάνοντας πιστοποιώντας την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Σίνερ έχασε το πρώτο σετ σε αγώνα του τη φετινή σεζόν. Η πρώτη ήταν στον τελικό του Australian Open, όπου έμεινε πίσω με 2-0 σετ κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ αλλά πήρε το τρόπαιο.

Ο Σίνερ είχε απάντηση στο δεύτερο σετ. Ο Ιταλός έκανε μπρέικ πολύ νωρίς και προηγήθηκε με 3-0 κρατώντας το σερβίς του. Το ποσοστό του Τσιτσιπά στο πρώτο σερβίς έπεσε, ο Σίνερ βρήκε σπουδαία χτυπήματα στα μεγάλα ράλι είχε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το δεύτερο σετ. Σε ένα μαραθώνιο γκέιμ που κράτησε πάνω από 12 λεπτά, ο Σίνερ έσβησε πέντε μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά και έκανε το 6-3 ισοφαρίζοντας τον ημιτελικό.

Το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε roller coaster. Ο Σίνερ έκανε μπρέικ πολύ νωρίς και συνέχισε να κυριαρχεί μέχρι το 4-2, όταν και φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατό του. Ο Ιταλός κάλεσε ιατρικό τάιμ άουτ αλλά ήταν φανερό ότι δεν πατούσε καλά. Ο Τσιτσιπάς το εκμεταλλεύθηκε έκανε δύο μπρέικ και έκλεισε τον αγώνα μετά από δύο ώρες και 39 λεπτά.