Οι πιθανοί αντίπαλοι του Τσιτσιπά μέχρι τον τελικό του Χάλε

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Τσιτσιπά μέχρι τον τελικό του Χάλε

Sportal newsroom 21:27 - 19.06.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Χάλε. Ποιους τενίστες ενδέχεται να κοντράρει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε αγχωτική πρεμιέρα στο τουρνουά του Χάλε. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-7(6), 6-4, 7-6(3) του Γκρεγκουάρ Μπαρέρ και πήρε το εισιτήριο για τους 16 καλύτερους της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε το πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια ανέβασε στροφές και πήρε τη νίκη. Ο φετινός φιναλίστ του Australian Open θα αντιμετωπίσει τον Νικολάς Τζάρι στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Οι δύο τενίστες έχουν από μία νίκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν φέτος στο 1000άρι τουρνουά του Μόντε Κάρλο όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 6-3, 6-4.

Αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάρει την πρόκριση για την οκτάδα, τότε είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα προημιτελικά. Ο Γερμανός πέρασε στο ταμπλό του Έλληνα τενίστα μετά την απόσυρση του Οζέ Αλιασίμ. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του φετινού Roland Garros, όπου και αποκλείστηκε από τον Κάσπερ Ρουντ.

Στα ημιτελικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πιθανό να αντιμετωπίσει είτε τον Γιάνικ Σίνερ, είτε τον Μπόρνα Τσόριτς, είτε τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ. Ο επικεφαλής του ταμπλό, Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι υποψήφιος αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό, όπως και οι Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, Αντρέι Ρούμπλεφ και ο Χούμπερτ Χούρκατς, κάτοχος του τίτλου.

Το 2022 ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε φτάσει μέχρι τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης όπου ηττήθηκε από τον Νικ Κύργιο. Το 2021 ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απέσυρε τη συμμετοχή του.