Το χρηματικό έπαθλο του Τσιτσιπά ως φιναλίστ στη Βαρκελώνη

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Το χρηματικό έπαθλο του Τσιτσιπά ως φιναλίστ στη Βαρκελώνη

Sportal newsroom 20:24 - 23.04.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης αλλά θα εισπράξει ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο.

Ένα σημαντικό χρηματικό ποσό θα εισπράξει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τη συμμετοχή του στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 6-3, 6-4 από τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ωστόσο, θα γίνει κατά 250.000 ευρώ πλουσιότερος. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα εισπράξει 254.825 ευρώ ως φιναλίστ της διοργάνωσης. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 2,3% σε σχέση με πέρσι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά την πορεία του στο τουρνουά της Βαρκελώνης, ο Τσιτσιπάς θα παραμείνει στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν ο Έλληνας τενίστας κατακτούσε το τρόπαιο, τότε θα επέστρεφε στην τρίτη θέση του κόσμου. 

Ο Κάρλος Αλκαράθ, νικητής της διοργάνωσης θα λάβει 477.795 ευρώ. Σημειώνεται ότι το συνολικό χρηματικό έπαθλο έφτασε τα 2.722.480 ευρώ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αρνητική παράδοση σε 500άρια τουρνουά της ΑTP. Ο φετινός φιναλίστ του Australian Open μετράει 10 ήττες σε ισάριθμους τελικούς.

Επόμενος σταθμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά θα είναι η Μαδρίτη και το χωμάτινο Masters της ισπανικής πρωτεύουσας. Από τη διοργάνωση θα απουσιάσουν ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ράφα Ναδάλ.