Όχι δάκρυα για τον Στέφανο!
i

Στέφανος Τσιτσιπάς / © Photo by Cameron Spencer/Getty Images/Ideal Images

Όχι δάκρυα για τον Στέφανο!

Πηνελόπη Παπαδήμου 13:42 - 29.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:22 - 29.01.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έδωσε όλα στον τελικό του Australian Open αλλά απέναντί του είχε έναν... υπεράνθρωπο! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε τη νίκη κόντρα στον Έλληνα τενίστα με 6-3, 7-6(4), 7-6(5) και επανήλθε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Τι τελικός ήταν αυτός! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έδωσε όλα απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά ο Σέρβος είναι... μηχανή. Ο Νόλε επιβλήθηκε με 6-3, 7-6(4), 7-6(5) του Έλληνα τενίστα και κατέκτησε το Australian Open για 10η φορά στην καριέρα του.

Ο Σέρβος παραμένει αήττητος σε τελικούς στη Μελβούρνη, έφτασε τις 28 σερί νίκες στο πρώτο major της σεζόν και επανέρχεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτός ήταν ο 22ος Grand Slam τίτλος για τον Τζόκοβιτς, που πιάνει τον Ναδάλ στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έδωσε όλα, Έφτασε τον Σέρβο στο όριο στο δεύτερο και το τρίτο σετ αλλά κάποια λάθη στα τάι μπρέικ του στοίχισαν. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς «χτύπησε» στο μπάκχαντ του Στέφανου Τσιτσιπά στο ξεκίνημα του πρώτου σετ. Ο Σέρβος είχε τον έλεγχο όλων των μεγάλων ράλι και βρέθηκε από νωρίς με διπλό μπρέικ πόιντ στο δεύτερο γκέιμ.

Ο Τσιτσιπάς άντεξε στην πίεση αλλά ο Σέρβος βρήκε τελικά το μπρέικ για να προηγηθεί με 1-4 στο πρώτο σετ. Το σερβίς του Νόλε ήταν αλάθαστο και του έδωσε το πρώτο σετ μετά από 35 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβασε την απόδοσή του. Βρίσκοντας πόντους από το εξαιρετικό του forehand, ο κορυφαίος Έλληνας πίεσε τον αντίπαλό του.

Ο Σέρβος υπέπεσε σε πολλά λάθη με τον Τσιτσιπά να έχει set point στο σερβίς του Τζόκοβιτς στο ένατο γκέιμ. Ο 35χρονος τενίστας κράτησε με δυσκολία και το δεύτερο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Τσιτσιπάς «πληγώθηκε» από το forehand του με τον Σέρβο να προηγείται με 4-1.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απάντησε στα μίνι μπρέικ του αντιπάλου του και ισοφάρισε σε 4-4. Όμως, ο Τζόκοβιτς βρήκε το καλό σερβίς, πήρε τρεις διαδοχικούς πόντους και κατέκτησε το δεύτερο σετ.

Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε και το τρίτο σετ. Οι δύο τενίστες έκαναν από ένα μπρέικ στο ξεκίνημα. Στη συνέχεια κράτησαν με άνεση με το τρίτο σετ να κρίνεται και πάλι στο τάι μπρέικ.

Ο Νόβακ Τζκόβιτς μπήκε αγριεμένος στο τάι μπρέικ και προηγήθηκε με 5-0. Ο Τσιτσιπάς άντεξε, μείωσε σε 3-5 και στη συνέχεια «έσωσε» δύο championship points προτού ο Σέρβος κλείσει το ματς στο σερβίς του.