Πρόωρος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στη Μαγιόρκα

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Πρόωρος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στη Μαγιόρκα

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:33 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:49 - 28.06.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στα τρία σετ από τον Γιάνικ Χάνφμαν και αποχαιρέτησε πρόωρα του τουρνουά της Μαγιόρκα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε πρόωρα την παρουσία του στο τουρνουά της Μαγιόρκα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών ηττήθηκε με 6-4, 3-6, 6-2 από τον Γιάνικ Χάνφμαν στον δεύτερο γύρο και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που είχε κατακτήσει τον τίτλο πέρσι στην ισπανική πόλη, δείχνει να μην πατάει καλά στο χορτάρι μέχρι στιγμής. Ο φετινός φιναλίστ του Australian Open μετράει τρεις ήττες στους τέσσερις αγώνες που έχει δώσει, δείγμα ανησυχητικό εν όψει και του Wimbledon που ξεκινάει στις 3 Ιουλίου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στρέφει, πλέον, την προσοχή του στο βρετανικό major. Ο Έλληνας τενίστας θα μάθει τους αντιπάλους του την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Ο Τσιτσιπάς δεν πατούσε καλά (42% στο δεύτερο σερβίς) ενώ δεν απειλούσε τον αντίπαλό του κάνοντας μπρέικ μόλις μία φορά. Κάπως έτσι ο Χάνφμαν πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά είχε τον Φελιθιάνο Λόπεθ είτε τον Τζόρνταν Τόμπσον.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε «μουδιασμένος» στον αγώνα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δέχθηκε μπρέικ στο πρώτο σετ με τον Χάνφμαν να αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα. Ο Γερμανός ήταν πολύ καλός από τη γραμμή του σερβίς (14/17 πόντους κερδισμένους στο πρώτο σερβίς) τη στιγμή που ο Στέφανος Τσιτσιπάς έψαχνε τα πατήματά του. Ο Έλληνας τενίστας δεν απείλησε το σερβίς του Χάνφμαν και ο Γερμανός έκλεισε με άνεση το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβασε την απόδοση στο σερβίς του. Στο 1-1 ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κλήθηκε να αντιμετωπίσει τριπλό μπρέικ πόιντ του Χάνφμαν. Ο Τσιτσιπάς πήρε πέντε πόντους στη σειρά, κράτησε το σερβίς του για το 2-1 και στη συνέχεια προηγήθηκε με μπρέικ για το 5-3. Έχοντας τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το σετ, ο Τσιτσιπάς δεν έκανε λάθος και ισοφάρισε 1-1 σετ.

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, οι δύο τενίστες έδειχναν να κρατούν με άνεση το σερβίς τους. Ο Γερμανός βρήκε την ευκαιρία για μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ και το έκανε εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Χάνφμαν στη συνέχεια δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο σερβίς του και έκλεισε τον αγώνα με νέο μπρέικ μετά από μία ώρα και 46 λεπτά.