Ισπανός πολιτικός αποκάλεσε τον Τζόκοβιτς «ακροδεξιό» και «οπαδό των γενοκτονιών»

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Ισπανός πολιτικός αποκάλεσε τον Τζόκοβιτς «ακροδεξιό» και «οπαδό των γενοκτονιών»

Sportal newsroom 16:58 - 18.07.2023

Ο Πάμπλο Ετσενίκε «επιτέθηκε» μέσω twitter στον Νόβακ Τζόκοβιτς μετά τον τελικό του Wimbledon κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ.

Τεράστιες αντιδράσεις προκάλεσε ένα tweet ενός Ισπανού πολιτικού για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Πάμπλο Ετσενίκε, εκπρόσωπος τύπου των Podemos, σχολίασε στα social media για τη νίκη του Κάρλος Αλκαράθ κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Wimbledon.

Ωστόσο, χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον Σέρβο τενίστα. Ο Ισπανός νίκησε στα πέντε σετ τον Τζόκοβιτς και στέρησε από τον 36χρονο τενίστα τον 24ο Grand Slam τίτλο του αλλά και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η νίκη του Αλκαράθ σχολιάστηκε ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πάμπλο Ετσενίκε έγραψε στο twitter ένα σχόλιο που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

«Ο Αλκαράθ είναι πραγματικά εντυπωσιακός.

Και πάνω απ' όλα νίκησε έναν ακροδεξιό, Πουτινιστή, φίλο των σερβικών γενοκτονιών, αντιεμβολιαστή και flatearther (σ.σ άνθρωπος που πιστεύει στη θεωρία της επίπεδης γης), κάνει το «θαύμα» ακόμη καλύτερο», ανέφερε ο Ισπανός πολιτικός.

Ο Φρανκ Κουέστα, προπονητής τένις, απάντησε στον Ετσενίκε χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα. «Αυτή η π0ρνη δεν έκανε τίποτε άλλο από το να κατηγορεί την ισπανική κοινωνία από τη στιγμή που εμφανίστηκαν. Έχουν καταστρέψει κάθε συνύπαρξη που δημιούργησαν οι παππούδες μας και τώρα αυτό το σκιάχτρο βάζει τα βρώμικα λόγια του στον αθλητισμό και ειδικά στο τένις. Δεν ξέρουν πια πού να βάλουν τα σκ@τα. Τι αηδιαστικός λαός», ανέφερε ο Κουέστα.

«Είναι εκπληκτικό, τι μπορώ να πω για εκείνον. Με εμπνέεις πολύ, ξεκίνησα να παίζω τένις και σε παρακολουθούσα. Από τότε που γεννήθηκα κερδίζεις τίτλους. πιθανότατα είσαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από εμένα. Λες πως τα 36 είναι τα νέα 26 και το κάνεις όντως να φαίνεται έτσι! Είναι φοβερό», είχε πει ο Αλκαράθ για τον Τζόκοβιτς μετά το τέλος του τελικού του Wimbledon.