Εγχείρηση στον μηνίσκο για Τζόκοβιτς, χάνει Wimbledon και τρέχει για Ολυμπιακούς Αγώνες!

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Εγχείρηση στον μηνίσκο για Τζόκοβιτς, χάνει Wimbledon και τρέχει για Ολυμπιακούς Αγώνες!

Κώστας Τόπας 13:42 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:13 - 05.06.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα υποβληθεί εντός της ημέρας (05/06) σε χειρουργική επέμβαση στο Παρίσι. Ακριβώς όπως το 2018, όταν έκανε επέμβαση στον αγκώνα, ο Σέρβος τενίστας πρέπει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, προκειμένου να προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση μηνίσκου. Επίσημα ακόμα ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο (μέχρι τη Δευτέρα που θα τον προσπεράσει στη λίστα ο Γιανίκ Σίνερ), έπρεπε να πάρει γρήγορα μια απόφαση και τελικά με τον χρόνο να πιέζει, ο Σέρβος τενίστας αποφάσισε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Ο 37χρονος θα χειρουργηθεί εντός της ημέρας (05/06) στο Παρίσι και θα επιδιώξει να προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, στις 26 Ιουλίου.

Ο Σέρβος κορυφαίος τενίστας παραμένει χωρίς τρόπαιο το 2024, μετά από μια από τις πιο κυρίαρχες σεζόν της λαμπερής καριέρας του το 2023, κατά την οποία κέρδισε τρεις από τους τέσσερις τίτλους «Grand Slam».

Μετά την απόσυρσή του από το Ρολάν Γκαρός, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα:

«Είμαι πολύ λυπημένος που αναγκάστηκα να ανακοινώσω ότι αποσύρομαι από το Ρολάν Γκαρός. Έπαιξα με την καρδιά μου και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό στον χθεσινό αγώνα, αλλά δυστυχώς η μαγνητική τομογραφία έδειξε ρήξη μηνίσκου και η ομάδα μου και εγώ πήραμε μια δύσκολη απόφαση, μετά από προσεκτική σκέψη και συνεννόηση εύχομαι σε όλους τους άλλους παίκτες που αγωνίζονται τουρνουά και ευχαριστώ όλους τους καταπληκτικούς οπαδούς για την αγάπη και την υποστήριξή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόκοβιτς τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τον Φρανσίσκο Σερουντόλο και για τον πόνο στο γόνατο κατηγόρησε την κακή κατάσταση του γηπέδου.

Οι συνθήκες που έχουμε φέτος είναι αρκετά ασυνήθιστες. Έβρεξε πολύ, είναι υγρό, όλα αυτά επηρεάζουν πολύ την επιφάνεια. Γνωρίζω τους υπεύθυνους για τη συντήρηση των χώρων εδώ και πολλά χρόνια και έχω καλή σχέση μαζί τους. Μίλησα σε έναν από αυτούς σήμερα, όταν έκανα ζέσταμα λίγες ώρες πριν τον αγώνα μου. Σήμερα ήταν ηλιοφάνεια, μετά από αρκετές ημέρες κατά τις οποίες είχαμε βροχή. Αυτό επηρέασε το χωράφι, ειδικά το ανώτερο στρώμα της σκωρίας. Δεν ξέρω τι ακριβώς έκαναν. Ένα τμήμα φαίνεται να έχει αφαιρεθεί, οπότε υπήρχε κάποια σκωρία στο γήπεδο. Λόγω των ξηρών συνθηκών, ήταν πολύ ολισθηρό», εξήγησε ο Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Σερουντόλο».

«Ο τραυματισμός στο γόνατο που έπαθα σήμερα ήταν εξαιτίας αυτού. Το πατινάζ είναι αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού, αλλά ήταν πάρα πολύ σήμερα. Έχω γλιστρήσει και πέσει στο λασπό πολλές φορές στη ζωή μου. Το ίδιο ήταν και στο χορτάρι... Σήμερα όμως ήταν πάρα πολύ», κατέληξε ο Σέρβος τενίστας.