Ολοταχώς για το 24ο ο Τζόκοβιτς, προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon
i

© Photo by Julian Finney/Getty Images

Ολοταχώς για το 24ο ο Τζόκοβιτς, προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:28 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:49 - 14.07.2023

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς «καθάρισε» σε straight sets τον Γιάνικ Σίνερ και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon. Ο Σέρβος τενίστας επιβλήθηκε με 6-3, 6-4, 7-6(4) του Γιάνικ Σίνερ και θα διεκδικήσει το 24ο Grand Slam της καριέρας του στον τελικό της Κυριακής.

Ο Τζόκοβιτς διεκδικεί στο Λονδίνο το 8ο τρόπαιο του Wimbledon και πέμπτο διαδοχικό. Αν τα καταφέρει θα φτάσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ που έχει τις περισσότερες κατακτήσει στο βρετανικό major.

Ο ημιτελικός ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και τον Σίνερ είχε πολλές συγκινήσεις. Ο Σέρβος «έσβησε» δύο σετ πόιντ του Ιταλού στο τρίτο σετ ενώ βρέθηκε πίσω με μίνι στο τάι μπρέικ.

Ο Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 33 winners έναντι 44 του Ιταλού. Τη διαφορά, ωστόσο την έκαναν τα αβίαστα λάθη όπου ο Σέρβος είχε 21 και ο Σίνερ 35.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε ιδανική εκκίνηση στον αγώνα. Ο Σέρβος «έσπασε» το πρώτο service game του Σίνερ και προηγήθηκε με 3-0. Ο Ιταλός είχε την ευκαιρία να πάρει πίσω το μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ αλλά ο Τζόκοβιτς αντιμετώπισε με φοβερό σερβίς το μπρέικ πόιντ του Σίνερ. Ο Σέρβος υπερασπίστηκε το σερβίς του και καθάρισε με άνεση το πρώτο σετ.

Ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Ο Ιταλός είχε μπρέικ πόιντ στο επόμενο service game του Σέρβου αλλά ο Νόλε κράτησε το σερβίς του. Ο κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων κράτησε το σερβίς του για το 4-6 και το 2-0 σετ.

Το τρίτο σετ ήταν πιο αμφίρροπο. Ο Σίνερ ανέβασε την απόδοση στο σερβίς του και κατάφερε να το υπερασπιστεί μέχρι τέλους. Ο Ιταλός προηγήθηκε με 5-4 και έβαλε δύσκολα στον Σέρβο όταν βρέθηκε με διπλό σετ πόιντ στο σερβίς του Τζόκοβιτς. Ο 36χρονος τενίστας, όμως, είχε ηχηρή απάντηση και οδήγησε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Σίνερ προηγήθηκε με μίνι μπρέικ αλλά ο Τζόκοβιτς επέστρεψε και κατέκτησε το τρίτο σετ παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Wimbledon.