Κυριάρχησε κόντρα στον Ζβέρεφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς
i

© Photo by Mateo Villalba/Getty Images

Κυριάρχησε κόντρα στον Ζβέρεφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:38 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 11.04.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις, ξεπέρασε το εμπόδιο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Masters του Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Masters του Μόντε Κάρλο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 7-5, 7-6(3) του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους οκτώ καλύτερους του χωμάτινου τουρνουά, το οποίο έχει κατακτήσει το 2021 και το 2022.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας φαίνεται ότι έχει αφήσει πίσω το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε και απέναντι στον Ζβέρεφ έδειξε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στο Top-10 της παγκόσμιας, εκεί όπου ανήκει.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως και κόντρα στον Ετσεβέρι φάνηκε να είναι παντού στο γήπεδο για 1,5 σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας δούλεψε πολύ στο φιλέ, είχε και πάλι το backhand του σε υψηλό επίπεδο και έφτασε στη νίκη αν και αγχώθηκε στο δεύτερο σετ όταν ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ επανήλθε από το 5-0.

Στα προημιτελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Καρέν Χατσάνοφ. Ο Ρώσος τενίστας επικράτησε 6-3, 7-5 του Ντανίλ Μεντβέντεφ και έκλεισε θέση για τους οκτώ καλύτερους της διοργάνωσης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας διατηρεί εξαιρετικό ρεκόρ απέναντι στον Χατσάνοφ αφού μετράει επτά νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι δυο τους κατά το παρελθόν.

Η μοναδική ήττα του Στέφανυ Τσιτσιπά ήταν πέρσι στο Master του Μαϊάμι, όπου ο Χατσάνοφ είχε πάρει τη νίκη με 7-6(4), 6-4 στη φάση των «16» και πήρε την πρόκριση. Στον μοναδικό αγώνα που έχουν δώσει οι δύο τενίστες στο χώμα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει με 4-6, 6-0, 6-3 στη φάση των «16» του Masters της Ρώμης.

Σε έναν αγώνα ανάμεσα στη γάτα και το... ποντίκι εξελίχθηκε το πρώτο σετ. Ο Ζβέρεφ ήταν ο πρώτος που είχε την ευκαιρία για μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δούλεψε πολύ και κοντά στο φιλέ και κράτησε για το 3-2. Στο δέκατο γκέιμ ήταν η ευκαιρία του Στέφανου Τσιτσιπά να κάνει το μπρέικ και να πάρει και το σετ, αλλά ο Ζβέρεφ είχε αντίδραση και τις δύο φορές και ισοφάρισε 5-5. Τελικά, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αφού έκανε το hold με μεγάλη άνεση, πήρε το πρώτο σετ στο σερβίς του αντιπάλου του.

Στο δεύετρο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε ότι δεν έχει διάθεση για... αστεία. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε δύο μπρέικ στη σειρά και κρατώντας με άνεση του σερβίς προηγήθηκε με 5-0. Ο Ζβέρεφ σέρβιρε υπό πίεση αλλά άντεξε και δύο ματς πόιντ που είχε ο Τσιτσιπάς. Ο Γερμανός έκανε το πρώτο του μπρέικ στον αγώνα και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 5-3 και πήρε πίσω και το δεύτερο μπρέικ για το 5-4. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και το δεύτερο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Ζβέρεφ ξεκίνησε με μίνι μπρέικ αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε αμέσως και στη συνέχεια κυριάρχησε και πήρε τη νίκη