Άρης: Η σπαζοκεφαλιά με τον στόπερ πριν την Αραράτ

Γιάκουμπ Μπράμπετς

i

Intime

Άρης: Η σπαζοκεφαλιά με τον στόπερ πριν την Αραράτ

Αλέξης Σαββόπουλος 09:34 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 24.07.2023

Ο τραυματισμός του Μπράμπετς δημιουργεί πονοκέφαλο για τον παρτενέρ του Φαμπιάνο στο ματς της Πέμπτης στην Αρμενία. Η επίσπευση στην αναζήτηση στόπερ και η δύσκολη στην παρούσα φάση περίπτωση του Ρόουζ.

Λίγα 24ωρα πριν από το πρώτο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Αραράτ στην Αρμενία, ο Άρης έχει να αντιμετωπίσει την… σπαζοκεφαλιά που αφορά το κέντρο της άμυνας, ύστερα από το τραυματισμό του Μπράμπετς που τον αφήνει εκτός μάχης και τον Άρη με ένα κεντρικό αμυντικό, τον Φαμπιάνο και τον νεαρό Αηδόνη, ο οποίος μάλιστα δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Παρά το γεγονός ότι ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα έχει εντείνει τα τελευταία 24ώρα τις κινήσεις του για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να προλάβει να αποκτηθεί και να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Τερζή για τον αγώνα της Πέμπτης (27/7), αφού υπάρχει η δυνατότητα για δυο αλλαγές στη λίστα, ένα 24ωρο πριν από το πρώτο παιχνίδι. Όχι μόνο γιατί θα πρέπει να είναι κάποιος που δεν θα προέρχεται από αποχή αλλά θα έχει ομάδα (κάποιος δανεικός ενδεχομένως) αλλά γιατί υπάρχει και φοβερή πίεση χρόνου. 

Η ιδανική περίπτωση θα ήταν ασφαλώς κάποιος που γνωρίζει την ομάδα, όπως ο Λίντσει Ρόουζ, που δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής. 

Όμως φαντάζει πολύ δύσκολο να ευοδωθεί η επιστροφή του Γάλλου κεντρικού αμυντικού τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφενός γιατί δεν έχει μείνει ελεύθερος από τη Λέγκια και αφετέρου γιατί το συμβόλαιο που έχει στην Πολωνία αγγίζει τις 500.000 ευρώ και ο Άρης δεν αναζητά τρίτο στόπερ με τόσα χρήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις που έχει εντοπίσει ο τεχνικός διευθυντής του Άρη και γίνεται προσπάθεια άμεσα να κλείσει οι εκλεκτός και να έρθει άμεσα στη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Τερζής καλείται να ετοιμάσει πλάνο με στόπερ εκ των έσω δίπλα στον Φαμπιάνο, τουλάχιστον για το πρώτο παιχνίδι.