Λίντσεϊ Ρόουζ: Μια επιστροφή εφικτή αλλά συνάμα και πολύ δύσκολη

Λίντσεϊ Ρόουζ

i

©Intime

Λίντσεϊ Ρόουζ: Μια επιστροφή εφικτή αλλά συνάμα και πολύ δύσκολη

Αλέξης Σαββόπουλος 09:00 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:19 - 02.07.2023

Το Sportal, με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του Γάλλου στη Θεσσαλονίκη αναλύει όλα τα δεδομένα και εξηγεί γιατί τελικά δεν είναι και τόσο εύκολη η επιστροφή του στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η παρουσία του Λίντσεϊ Ρόουζ στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες μέρες, για κάτι λιγότερο απο δυο 24ωρα, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει εκ νέου τις φήμες που υπάρχουν εδώ και εβδομάδες, περί επιστροφής του στον Άρη. Και ενισχύονται από το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι θα χρειαστούν έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό, δεδομένου ότι θα λύσει το συμβόλαιό του ο Ενκουλού.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, το ταξίδι αστραπή του Γάλλου κεντρικού αμυντικού ελάχιστα σχετίστηκε με τον Άρη, παρότι με αφορμή την παρουσία του στην πόλη τακτοποίησε και μια τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε μεταξύ των δυο πλευρών. Είχε κυρίως να κάνει με την τακτοποίηση της οικογένειάς του, που επιλέγει σταθερά κάθε καλοκαίρι τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Μάλιστα αυτός είναι και ο λόγος που ο 31χρονος παίκτης αναζητεί και σπίτι στη Θεσσαλονίκη. 

Δεν έχασε βέβαια την ευκαιρία να συναντήσει φίλους, να επισκεφτεί την Ακαδημία ποδοσφαίρου στην οποία έπαιζαν ποδόσφαιρο οι δυο γιοί του στα χρόνια της παρουσίας του στον Άρη, λέγονας μεταξύ σοβαρού και αστείου να του κρατήσουν δυο θέσεις απο Σεπτέμβριο και γενικά δεν έκρυβε την επιθυμία να επιστρέψει κάποια στιγμή στον Άρη. Δεν είναι μυστικό ότι έχει δεθεί με το club, ενώ και η οικογένειά του, όχι μόνο δεν θα ήταν αρνητική αλλά θα το… επεδίωκε κιόλας.

Απο αυτό το σημείο όμως μέχρι την επιστροφή στον Άρη υπάρχει απόσταση και μπορεί να μην φαντάζει ακατόρθωτη, όμως σίγουρα δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Το βασικό θα ήταν να επιδιώξει ο Ρόουζ να πάρει την ελευθέρας του από τη Λέγκια με την οποία έχει συμβόλαιο ένα ακόμη χρόνο. Κάτι τέτοιο ίσως και να μην είναι δύσκολο, αφού με προπονητή του Κόστα Ρούνιαιτς δεν παίζει πολύ. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος, με τα δέκα μόλις βασικός και ο Γερμανός προπονητής συνεχίζει και φέτος στην πολωνική ομάδα. Άρα είναι αμφίβολο αν θα αλλάξει το αγωνιστικό status του γάλλου. 

Για να επιδιώξει όμως να μείνει ελεύθερος, θα πρέπει προηγουμένως να εξασφαλίσει ένα εξίσου καλό συμβόλαιο με αυτό που… τρέχει στη Λέγκια στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αμείβεται με 500 χιλιάρικα. Και επειδή είναι πλέον κλεισμένα 31, θα ήθελε το επόμενο συμβόλαιό του να έχει αντίστοιχες ή έστω κατάτι λιγότερες, απολαβές. Και ίσως τριετή διάρκεια. Εδώ έγκειται και ο βαθμός δυσκολίας για τον Άρη, αφού ακόμη και αν ο Ρόουζ δεχόταν να μειώσει τις απαιτήσεις του, λόγω της επιθυμίας του να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, θα ήταν δύσκολο για τον Άρη να του προσφέρει ένα τέτοιο συμβόλαιο. Που η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ήδη 3-4 ομάδες που είναι σε θέση να το κάνουν. Μια γαλλική μάλιστα προσπάθησε να το κάνει τον Γενάρη, αλλά αρνήθηκε η Λέγκια.

Κάπως έτσι έχει η κατάσταση με τον Ρόουζ και μένει να φανεί αν θα μετρήσει τελικά η επιθυμία του ίδιου και της οικογένειάς του να επιστρέψει στον Άρη και αν ο Θόδωρος Καρυπίδης αποφασίσει να κάνει μια ακόμη υπέρβαση αφού σε ένα χρόνο λήγει το συμβόλαιο του Φαμπιάνο και προσώρας δεν υπάρχει πρόθεση να ανανεωθεί. Το αντίθετο μάλιστα, ο Άρης θα συζητούσε οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση για τον Βραζιλιάνο, που σε λίγους μήνες μπορεί να συζητήσει και να υπογράψει κιόλας, σε όποια ομάδα επιθυμεί.