Πάλμα: Το εξωτερικό παραμένει προτεραιότητα
i

©Intime

Πάλμα: Το εξωτερικό παραμένει προτεραιότητα

Αλέξης Σαββόπουλος 09:00 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:10 - 01.07.2023

Ο Άρης θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια να προκύψει πρόταση από το εξωτερικό για τον 23χρονο παίκτη. Ποια είναι τα δεδομένα και γιατί η ΑΕΚ δεν είναι τόσο κοντά όσο παρουσιάζεται.

Το όνομα του Λούις Πάλμα εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή του μεταγραφικού ενδιαφέροντος μήνες τώρα και πιθανότατα αυτό δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί ούτε το επόμενο διάστημα. Τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει στον Άρη ή αν θα παραχωρηθεί, εξέλιξη που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες. Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό παραμένει σταθερό και απλά κατά καιρούς διαφοροποιούνται οι ομάδες που θα ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Η Ρέιντζερς για παράδειγμα που για καιρό εμφανιζόταν το ακλόνητο φαβορί για τον 23χρονο παίκτη, έχει μείνει πολύ πίσω στην κούρσα εξαιτίας του FFP και του τρόπου που προτείνει να αποκτήσει τον Πάλμα (αρχικά δανεισμός) αλλά και του μοντέλου καταβολής των χρημάτων.

Η Άντερλεχτ που έχει καταθέσει ήδη μια πρόταση που έχει απορριφθεί αλλά εξακολουθεί να τον έχει πολύ ψηλά στη λίστα της και ενδέχεται να επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση. Η Μπεσίκτας επίσης. Πρόσφατα στο παιχνίδι μπήκε η Λουντογκόρετς αλλά δεν φαίνεται να συγκινεί την πλευρά του παίκτη.

Εσχάτως στο παιχνίδι μπήκε η ΑΕΚ από την ελληνική αγορά, αφού ο παίκτης αρέσει στον Αλμέιδα. Η πρόσφατη απόκτηση του Χρυσόπουλου ενίσχυσε την φημολογία και την… πήγε σε άλλο επίπεδο, κάνοντας αρκετούς να τη θεωρούν προάγγελο απόκτησης από την ΑΕΚ και του νεαρού από τις Ονδούρες. Έφτασαν να κάνουν λόγο ακόμη και για ερχομό του ατζέντη του στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, τη στιγμή που αυτός ήταν στις ΗΠΑ και την άλλη εβδομάδα θα βρίσκεται στο Μεξικό. Η ΑΕΚ τον θέλει. Αυτό είναι βέβαιο. Όχι όμως και να θεωρείται κλεισμένος. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν έχει αποφασίσει ακόμη. Και ίσως δεν βιάζεται κιόλας. Η αίσθηση που προκύπτει εσχάτως είναι ότι μάλλον θα ήθελε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για το εξωτερικό αφού πιστεύει ότι στο τέλος θα βρει την πρόταση που τον ικανοποιεί και θα αποτελέσει και για τον παίκτη ένα ιδανικό σκαλοπάτι. Δεν αποκλείεται μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, η πρόταση αυτή να μην είναι από ομάδες ή χώρες που έχουν ήδη ακουστεί αλλά να αποτελέσει έκπληξη. Τα 5εκ που έχει θέσει ως μια ιδανική τιμή πώλησης, είναι πολύ πιθανό να μην τα φτάσει καμία ομάδα στην παρούσα φάση (ούτε και η ΑΕΚ), όμως μαζί με μπόνους και ποσοστό μεταπώλησης, ένα ποσό 3,5 με 4εκ ίσως είναι εφικτό. Σίγουρα πάντως, ο παίκτης δεν μοιάζει αυτή τη στιγμή να είναι τόσο κοντά στην ΑΕΚ όσο παρουσιάζεται. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν τι μέλει γενέσθαι…